View Single Post
Staro 08.06.2009., 17:30   #1
Alen43
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
Attsanic L1 gigabit ethernet controller ne daje znakove života

Konfiguracija :

MBO: Asus P5B-VM SE (Attsanic adapter onboard)
CPU: Intel e7400
RAM: Crucial Rendition PC 6400 2x2Gb kit
HDD: WD 160gb IDE 7.200
GPU: Asus Ati Radeon HD3650 Magic/htdp 512mb
PSU: LC power 400W ATX2 v2.2

Network adapter (onboard) ne funkcionira. Ne daje nikakve znakove zivota(lampice) ni sa novom instalacijom windowsa, ni novom instalacijom drivera (dok su stari izbrisani), ni sa ukljucivanjem/iskljucivanjem Onboard LAN u Biosu ni restartanje cmos-a... Jednostavno izgleda kao da je krepalo.
No malo mi je čudno jer prije kad mi je onboard krepao (na jednoj staroj matičnoj) vidio sam je ipak u device manageru. Ovoj nema ni traga, iako je drivere moguce instalirat (ni everest ga ne nalazi). Mislim da je doslo do nekakve korupcije drivera u regu, al opet iako ponovo installam drivere nje nema.

Do problema je doslo kad sam restartao računalo... poslije toga vise nisam ugledao života na lampici od lana iza kućišta.

Pokušao sam staviti i pci karticu D-link DFE 530 TX no ni ona nije dala znakove zivota. Zato mi je i čudno i sumnjam da je onboard otegnuo papke.

Router na koji je spojen komp je ispravan jer je upravo laptop spojen utp kabelom.
E da i otkako sam kupio matičnu znalo se dešavati da wini u traybaru javljau "network cable is unplugged", "local area connection is now connected" naizmjenično. sve dok ne restartam komp i zamijenim portove na routeru.

Sutra komp ide na servis jer je jos pod garancijom (star je nekih 3-4 mjeseca), ali mislio sam da cu sam rijesit problem, jer komp treba biti ponovo u funkciji što prije. Puno lijepih pozdrava.
Alen43 je offline   Reply With Quote