View Single Post
Staro 03.06.2009., 08:46   #96
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Nabava.net - 25% za komponentu starosti do 2 mjeseca je najbezobraznije pravilo koje sam ikad vidio,IMO. Niti su svi u mogućnosti kupiti najjeftinije s nabave,niti imaju povjerenja u najjeftiniju trgovinu sa nabave,pa su jednostavno - zabrijali,recimo na links,i daju 100kn više,jer im je u kvartu,ne troše benzin,veće povjerenje kako sam rekao,itd itd.

Mislim da procjene moraju ostati,i da se tu ne moraju lomiti posebno koplja ovog foruma,veći je problem novoreganih članova u zadnje 2g,gdje bi se morala generalka napraviti,ali sistem foruma to ne dozvoljava,jer se svatko može regati,i svatko onda može i zasrati procjenama,svaki thread na tržnici.

Da ne spominjem šta je i Bubba jednom rekao ako se sjećam dobro,da je preko pola usera ovdje samo da bi tržili,i da je to najfrekventnije mjesto PCE foruma. Ukidanjem procjena mislim da se stvara više štete nego koristi,trebalo bi mehanizam procjene ograničiti na 3-5 postova,zatim auto lock baciti. Nije fer prema autoru teme,ali izbjeći ćemo svađe.

Ovo gore izneseno je samo moje mišljenje,jer mislim da se predugo trži ovdje po perverzno niskim cijenama,da bi istu komponentu vidio zatim na newsima ili u plavom oglasniku po realnoj cijeni i do 20% većoj nego ovdje,šta na veće iznose nije mala cifra.I radi razliku. Trebalo bi ukinuti nabava-25% jer pozivanje na to je jednostavno neobjektivno,pristrano i ne pokazuje realno stanje stvari komponente.I vrijednost,jasno.

Ako je nešto staro tjedan dana,ima račun,sve,pakiranje,možda je isprobano 5-10 puta,i sad odjednom to vrijedi četvrtinu cijene manje,nego novo. Zaista glupo,ako prodaješ - govorim. Tko kupuje,tipa ja recimo,mene boli qrc iskreno. Šta niža cijena to bolje,ali iz perspektive prodavatelja,tržnica je boli glava. Za kupce je mnogo bolja situacija jer se srozavanjem vrijednosti da naći vrhunska komponenta po super cijeni.

Ali treba gledati tri stvari,za kraj.

1. Izbjegavanje spama i flejma,tj. prevenciju - rješenje ograničavanje postova procjene na 3 - 5

2. Nabava - 25% mora van,na komponente do 2mj starosti..

3. Moramo zaustaviti trend spuštanja cijene kad nešto kupujemo,a dizanja općenito kad nešto prodajemo,nije u duhu trgovine,i to mora van. Nabava.net nije rješenje. To je stvar opće kulture i tolerancije,a ne kupiti 3850 karticu tu za 200kn i prodavati je za 300 na newsima.To je điberenje.

Ispričavam se na duljini.
thedream je offline