View Single Post
Staro 02.06.2009., 14:56   #180
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
U 90ima je telefonski priključak koštao više tisuća DM-ića, dok je sama cijena postavljanja bila mala. Strategija hrvatskog telekoma za širokopojasni pristup internetu je u zadnjih 10 godina više puta zakazala. Financije koje naši operatori nije problem korisnika nego politike pružatelja telekomunikacijskih ustanova.
Tvoj pristup prema "kretenima" objašnjava način razmišljanja koji je pogrešan. Korisnici, i ja među njima, uredno plaćaju račune i ne žele razmišljati o tehničkim problemima koji se nalaze unutar tvrtke (zastarjelost infrastrukture). Zakonska obaveza od 85% dostupnosti internetu se konstantno krši sa strane pružatelja usluge (da ne pričamo o nazivnih 1,2,4,i dalje Mb/s a efikasnim u startu za 15% manje).
Optička infrastruktura se ne može postaviti unutar tjedan dana, i toga su svi svjesni, ali za 5-10 godina je logično za pretpostaviti da će se obuhvatiti velik dio države.
Ako ja želim internet za 1kn, to meni ustav dopušta, a to što realnost trenutno ne dopušta , to neka ostane moj problem. Ali nikako ne dopuštam da se ovako javno priča o korisnicima kao o "kretenima". Apsolutno nekorektno.