Ja sam isto na integriranoj zvucnoj (Realtek HD) na DFI-u. Sama zvucna tu vise nema veze. Bitno je da zvuk zaobilazi kmixer.dll od windowsi i kao takav neizmjenjen dolazi do vanjskog DAC-a.
Koliko vidim danas ima masu zvunih koje propustaju zvuk bez diranja u signal. Kad je crn pisao onaj vodic samo su Envy24 bazirane kartice bile sigurna stvar. Dok sad i realtek integruse kao i jeftinjara C-Media 8738/8768 propustaju signal bez resamplinga. Bitno je samo naravno da imaju digitalni izlaz.
Najbolja kvaliteta se dobiva reprodukcijom FLAC-a preko playera koji podrzava ASIO ili WASAPI (Foobar, Winamp). Tada zvuk iz izvorne kvalitete CD-a preko digitalnih izlaza dolazi do vanjskog DAC-a. Cak i moja jeftina Yamaha reciever ima Burr-Brown DAC koji vise nego zadovoljavajuce obavlja svoj posao, a bolj je nego Cirrus-Logic i Wolfson na X-Fi.
Koristenjem ASIO zaobilazi se zvucna pa je nabavljanje skupe zvucne koji bi se koristila za pass-through signala bacanje novaca. Tu bi onaj komentar joolke na vrhu ove stranice mogao dobiti znacenje. Daljnja kvaliteta ovisi iskljucivo o kvaliteti recievera i zvucnika koji su spojeni na njega.
No naravno zaobilazenje zvucne znaci da nema svih onih efekata, kao ni EAX-a kod igara. Ako vam je to vazno x-fi mora biti upotrijebljen za dekodiranje.
Ako netko trazi stvarno kvalitetnu zvucnu za koristit ju kao DAC prije spajanja na stereo pojacalo neka gleda nesto u rangu
Audiotrak Prodigy HD2. Gore je high-end AKM-ov DAC AK4396, ima promjenjive OPAMP-ove, pojacalo za slusalice. Ta je zvucna za audiofile svjetlosnim godinama ispred x-fi, a kosta manje nego X-Fi Titanium. Naravno ako ju uspijete naci.