View Single Post
Staro 31.05.2009., 23:13   #216
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Overhaul Pregled postova
Javljam se jer ste ga malo zabrijali sa ovim cjepidlacenjem oko backlight bleedinga. Znam da kod mene za dana ljudi nisu sigurni jel monitor upaljen, kad je postavljen za test na "blank" - toliko su homogene boje(ok, pricam o 2709w, ali svejedno). Jer, da sad sjednem sa foticem i stativom usred noci, na 15tak sekundi ekspozicije, ofkors da bi pocele probijati boje - pa ipak iza svjetle neonke punom parom. Neznam za nehomogenost boja, u to ne ulazim, ali ove spike sa "white glowom" su isto pretjrane, samo da se ispade "profinjeni strucnjak" (ljudi, pa kalibrirajte sliku, ima profila po netu - tko ziv radi sa brightnesom/contrastom na max, osim za potrebe ducanskog izloga?) Dakle stvarno, kad covjek procita sto te osjetljive okice sve vide i na nevidjeno, trebali bi se vratiti na crt (te, konzumerske klase), pa onda da vidim jel ima glowa, backlight bleedinga, a o ostrini da ne govorim. dell2209wa za te pare je (trenutno) idealan i tocka (naravno ako dobijete ispravan, sto se podrazumijeva )
Sve je oke dok ne vidis neki monitor s izrazenim backlight bleedom. Recimo uzeo sam nedavno za firmu 2 neka jeftina mislim asusa, 19" wide... bez DVIa i kemija, i bas nemogu rec da imaju kvalitetnu sliku, bas zbog tog bleeda. Tamna pozadina i u mraku se fino vidi kako krvari... . Naravno, to nekome kome treba za pisat u wordu, radit par racuna i slicno nece smetat ni najmanje, al' da je to moj desktop monitor, posizio bi . O CRT-ima necu pricat, najbolji razlog za prelazak na LCD-e za nekog joe-averagea je manji stres za oci. Pricamo o prosjecnom crap CRTu vs. prosjecni crap LCD naravno, ne 21" CRT Eizo protiv 17" LCD Junk™ modela. Kaj ce ti je_acka kvaliteta boja CRT-a ako ostanes bez ociju od Radijacije™.