Nije bilo vec mjesec dana replya, ali nisma mogao odoljeti a da ja ne iznesem svoje dojmove

. Prije 2, 3 dana sam kupio karticu - Gainward GTS 250 512MB (ne one nebulozne od 1GB, ili ajde jos to, no ona od dva...

), i danas nasao malo vremena testirati ju. I jedino sto mogu reci je - taj G80 (G92) je fakat star, ali majkumu kako se dobro drzi. Iako je vec brutalno abjuzan G80 kao prethodnik G92 inkarnacije, pa cak i "sam G92" - silovan je kao nijedan GPU do sad, barem koliko ja znam, dan danas se uspjeva nositi sa konkurencijom u nekom srednjem, visem srednjem segmentu trzista, i to jako dobro. Takt je tom cipu u tih par godina dignut u nebesa (za pojmove vremena nastanka tog cipa naravno), no ono vaznije, dade se dici jos brutalnije. Ne znam je li do moje konkretne kartice, tj Gainwardice sa svojim nereferentnim dizajnom PCB-a i hlađenja, a bome i još nekih stvari (2 6-pin konektora npr umjesto jednog), ili je i referentna GTS-ica takva, ali evo mojih rezultata.
Stabilna je na taktovima Core:815, Memory: 1180, Shader: 1920, što se vidi i iz SS-a, i na tim taktovima mislim da ću ju i držati. Kada kažem stabilna mislim na to da sam vrtio ATItool preko sat vremena, odvrtio 3D mark 2, 3 puta, i isprobao "novi" PoP, Crysis Warhead i Bioshock, te se nije u nijednom slucaju pojavio nijedan artefakt niti ikakva greska, a temp s epopela na MAX 65 stupnjeva, sa tek minimalno dignutom razinom vrtnje (buke) venta. Sve zajedno par sati trajalo, i jos mi je na tim taktovima.
Detalji o tom "potpuno stabilnom stanju" se mogu vidjeti na SS-u:
E sad, dizao sam ja nju još, silovao da vidim do kud ide, i baš ono, "zblokirala" (ne baš zblokirala, ali atitool javio artefakte nakon par sekundi, i 3D mark se blesirao) se tek na 845, 1230, 1950, dakle memorija dignuta za 130, ostalo za punih 100MHz, pa i mrvicu više

. E sad, što je tono kočilo, ne znam, možda sve, no znam da je atitool bez pojave artefakata do preko pola sata uspio vrtiti na 820/1210/1935.
Ugl, eto mog dojma, i rezultata, te preporuke za karticom, nekome tko ne cilja na visoku klasu, niti na ista preko 1000kn, a zeli se svejedno lijepo igrati. Prije ovoga sma imao Radeon 4870 Palitov Sonic Dual, i on je sa lagano dignutim taktovima u odnosu na ref. u 3D marku 06 davao svega 500 bodova vise nego ova kartica na ref. taktovima (na ovima na kojima ju drzim cak 200 manje je imao), a u igrama mi je razlika u odnosu na Radeona, sa tren utnim taktovima mozda 5%.
Za karticu koja se rabljena moze naci vec za 700kn, jako dobro