View Single Post
Staro 31.05.2009., 22:42   #30
Nybelung
Guest

Za OC na zraku bi si uzeo neko jeftinije kućište kao Codegen M604n-CA. I "malo" ga moddao.

1. Ubaciš dva 120mm venta na predviđene otvore (jedan naprijed i jedan nazad).

2. Skineš mu ova vratašca koja pokrivaju 5,25 slotove i na donja tri slota namontiraš Scythe Kama Bay tako da upuhuje zrak u kućište. Stvar je odlična i stvarno radi, dobiješ pravi propuh u kućištu.

3. Izvadiš ovaj donji kavez za HDD-ove da ne smeta prednjem ventu (na slici crvenom bojom označeno). Svoj HDD možeš smjestiti u gornji kavez (za floppy).

4. Skineš donje backpanel limiće i tamo namontiraš svoj vent. Možeš za njeg izraditi i neki jednostavan Fan Grill ili filter za prašinu i učvrstiti to na kućište, ništa ekstra, samo da obavlja posao i da ne ispadne iz kućišta dok radi. (na slici označeno žutom bojom)

5. Označeno zelenom bojom:

Ispiliš (nemojte se prepasti ove riječi, to je Codegen, pilajte, bušite i rušite do mile volje ) veće otvore na limu iza matične.

Napraviš si otvor za vent na vrhu kućišta i namontiraš tu jedan 120mm vent. Opet, možeš napraviti sam svoj Fan Grill i filter, ili kupiti - nisu skupi, par kuna..

6. Na bočnim stranicama bušiš i pilaš koliko ti god (i gdje god) rupa treba. Kad već sam pilaš, pilaj za 120mm ventove.

I to je to. Imat ćeš dovoljno vjetra za pršute sušit.
Ako budeš uredan i pažljiv pri rezanju može to sve skupa i "mrak" izgledat. xD
Imam nešto slično doma u MS kućištu, sebi samo nisam bušio otvore na bočnim stranicama jer mi nisu potrebni.

P.S.
Ako ti se ne da ništa raditi oko kućišta (pilati, bušiti, šarafiti) idi po CM690 i gotovo..
  Reply With Quote