grmljavinska zastita? ako napon ude u instalacije (ne odrade osiguraci/ulazni panceri), jebes to sto ce ti krepati komp. onda je puno veca **zdarija sto su instalacije u zidovima otisle, zar ne?
nego, vec sam napisao prije. meni je blebnuo grom u kucu (proklete cetiri riblje kosti na krovu

), i ubilo mi dva tv-a, video i bezicni telefon. i ulazne pancere je skurilo skroz, plus svi osiguraci (bimetalni) su bili spusteni. moj niti od sestre komp nije radio, ali su oba bili spojeni na 220V, kao i ostala kucna aparatura. nista nije dobilo po piksli osim onoga sto je bilo spojeno na antenski kabel, plus telefon jer je njegov prikljucak na krovu (a ironije - aktivno antensko pojacalo koje je prvo po redu nakon anteni i dan danas radi

).
inace, ako ova letva i uspije sta napraviti da ju blekne grom, mislim da se moze samo zapaliti

.
bolje se naviknite iskljuciti kabel iz rutera/kompa dok niste na netu (naravno, ako niste bezicno na netu). puno prije da ce preko telefona struja ubit nesto od komponenti nego preko uticnice.