Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 31.05.2009., 17:55   #2184
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
odkad je za biware potrebno dva pojačala? upravo je ono što si rekao i drugom djelu posta, ili jedan amp sa parom izlaza, biware je ustvari za spajanje na posebne ampove (svaki svira različiti dio spektra) a moze sve i na jedan amp ici posebnim kablovima...
U biti da, ja sam malo srljao ovdje. Bi-amp i Bi-wire pojmovi ne idu bas zajedno...

Bi-amp jest sa dva pojacala. Ili ako imas jedno pojacalo koje i sebi sadrzi potpuno odvojena dva kruga pojacala. Kod nekih jeftinijih budget pojacala sa A+B funkcijom to nije slucaj. Uglavnom Bi-amp donosi poboljsanja ali uglavnom ako se radi o slabijim pojacalima pa onda imas benefit da svako pojacalo pogoni jedan speaker.

Bi-wire jest ok, ali relativno,moze a i ne mora donesti neko poboljsanje u kvaliteti zvuka. Recimo ako imas neke tanke i losije kablove onda je zgodno staviti bi-wire jer se dobije veca vodljivost prema zvucnicima. Ja sam eksperimentirao sa bi-wire na manjim JPW zvucnicima i nisam vidio neka poboljsanja..

Uglavnom mislim da se bolje isplati investirati u jedan bolji par kablova neko bi-wire sa losijim.

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC