Nisam bas neki strucnjak u akustici i samogradnji, ali koliko sam citao pijesak bi mogao pomoci da se iz zvucnika eliminiraju rezunantne frekvencije. No to se obicno radi u samogradnji, ja osobno ne bi petljao u vec gotovim zvucnicima (citaj brandname kupovinom),pogotovo ukoliko imas garanciju na njih. Ako proguglas malo siguran sam da ces naci nesto o pijesku.
Sto se kablova tice, i bi-wire pojma.... To ti znaci da mozes zvucnike spojiti na bi-amp sustav. U prijevodu (ako mozda vec ne znas sto je to) to znaci da imas opciju da ti tvoj zvucnik pogone dva pojacala, svaki driver posebno. Znaci ljevi kanali dva pojacala u ljevi zvucnik (dva odvojena kabela) i desni kanal u desni zvucnik. Ako nemas dva pojacala ,ili jedno pojacalo koje ima mogucnost paralelno pogoniti 4 kanala (A+B) onda ovu pricu zaboravi.
A koji kabal za normalno spajanje (ali i za bi-wire)...eh to je druga prica,ima dosta brandova. Morat ces malo googlat za to...jer sve ovisi o ostatku sustava. Neki kablovi daju svijetluju boju zvuka, drugi potamne zvucnu sliku itd. Moras znati svoj sustav, kakvom zvuku ti naginje pojacalo,cd i zvucnici. Ako imas dosta tamne zvucnike,a volis svijetliji zvuk tada kupujes malo svijetlije pojacalo i kablove...nadam se da kopcas o cemu pricam.