Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 30.05.2009., 21:18   #267
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Bratuc ne želim s tobom ulaziti u velike rasprave, ali ta naklapanja i štičenje svoje branše nije u redu. Kome treba klima na 10 katu, a da ti visiš kroz prozor neka plati i 5000 kn. To je po meni sasvim uredu.

Jako dobro znam koliko košta kvalitetan alat i koliko dugo može izdržati i za koliko vremena si vratiš tu lovu koju si uložio u alat pošto imam dva frenda koji imaju svoje firme za postavljanje knaufa, spušteni stropovi isl. i po jednog električara i vodoinstalatera tak da te fore možeš prodavat ovim elektroničarima sa lemilicom.
Sad ću ti točno opisati dva svoja slučaja koja sam morao platiti da mi potvrde garanciju jer je morao biti ovlašteni majstor.

Slučaj klima:
Dolaze dva lika sa kombijem ja ih fino dočekam počastim kavom, sokom pivicom.
Sad oni to gledaju i proučavaju, a klimu treba postaviti u prizemlje na visinu od 180 cm. Nema lojtri, nit vise kroz prozor. Jedina opasnost je bila da ih ugrize mrav.
Zid od cigle, nema armature niti ikakve zajebancije.
U ono vrijeme u klimi je bio plin i 5 metara kablova i bakrenih lajtunga.
Ja sam kupio tiple, šarafe, L profile ( nosače za vanjsku jedinicu), gumene podmetače.
Kad je trebalo bušiti ustanovili su da im je krepala bušilica.
Ja sam im posudio HILTIcu, borere i štzemajzl za hilticu.
Zaboravio sam da sam koristio svoj silikon da zapunim rupu u zidu kuda idu cijevi i lajtunzi.
Nisu radili nikakav vakum niti su koristili vakum pumpu.
Jednostavno su spojili jer je plin bio u kompresoru.
Ukupno provedeno vrijeme montaže sa ispijanjem kave, pive i soka, tri čik pauze i korištenje pola mog alata, sa niti mrvicom uloženog svog materijala je bilo 90 minuta. Ali neka bude 2 sata.

Sad mi objasni šta sam ja u ovom slučaju platio 1000 kn?

Slučaj drugi:
Postavljanje protočnog plinskog bojlera Vaillant.
Ovlašteni servis je mogao dići na montažu tek za 3 tjedna. Plinski instalateri te otkantaju da to rade vodoinstalateri, a ovi obratno. Sreća pa mi je frend vodoinstalater i postavili smo ga za par sati. Opet je visina 180 cm, izbušili i izštemali rupu jer je fasadni. Spojili vodu. Spojili plin bakrenim cijevima, ali mekim lemom. Plinar je malo gunđao, ali mi je progledao kroz prste.
Sad dolazi garancija. Tip treba doći vidjeti bojler i ovjeriti garanciju. Do mene je imao 10 km vožnje sa jednim semaforom.
Tip dolazi i opet klasika kavica, sokić, pivica. Može piva. Proučava bojler za koji je ovlašteni serviser i nakon 5 minuta nije uspio skinuti poklopac (jer nezna) da vidi serijski broj. Ja mu sad pokazijem kako se to skida, a on mi odgovara kako je to novi model pa da je to kod njih malo drugačije.
Vidio je serijski broj, provjerio garanciju, lupio dva žiga i dva potpisa.

Bio je kod mene sa uparkiravanjem u dvorište 15 minuta, popio pivu, dva potpisa i dva žiga. Rada nema jer sam ja skidao prednju ploču.

Cijena 250 kn.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz