Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 30.05.2009., 18:40   #256
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
@AMD; žao mi je što tako misliš. Ali ako probaš sam montirati klime, vidjeti ćeš da je to i strašno jeftina cijena. To nije nimalo lagan posao, pogotovo kada moraš visjeti kroz prozor na 13 katu nebodera dok te kolega drži za noge ili kada moraš štemati desetak metara zida te se probijati kroz željeznu konstrukciju armiranog betona gdje je konstrukcija debljine palca. Ili kada nemaš prostora da dva čovjeka rade pa sam moraš nositi klimu od 50-70kg na vrh lojtre od 5 metara. Ako si sretan i dobiješ montažu bez neugodnih iznenađenja, ona može biti gotova u 2-2,5 sata, ali to se gotovo uvijek rastegne i do 5 sati. Osim toga, u montažu je uračunat i sav materijal, znači kablovi, cijevi, konzole, kauflex itd. Onda ti još država od te montaže uzme 22% i na kraju NEMAŠ NIŠTA, a crnčiš ko konj. Ako pitaš bilo kojeg montera klima uređaja, reći će ti da je 1000 kuna bagatela i da bi montaža trebala biti barem 1,5-2x skuplja. Nije isto montirati klimu i sastaviti PC, a za sastavljanje PC-a ti servis uzme 200-injak kuna, gdje se niti ne uznojiš niti zadišeš, sjediš i spajaš.

Ljudi strašno podcjenjuju posao montera klima uređaja, misle da je to mačji kašalj i da je precijenjen posao. Ali to nije istina, odi na probni rok u neku firmu pa mi se za mjesec dana javi jel 1000 kuna puno ili malo za takav posao U ostalom, nitko te ne sili da si uzmeš majstora, kupiš si sam hilticu od soma ili 2 eura, borer od soma kuna, malu bušilicu od 500-injak kuna, materijal za još parsto kuna, vakuum pumpu za par soma kuna, usisivač za šutu i deri...

Pa kad sve zezneš, onda daj još tih 1000 kuna majstorima da naprave demontažu onoga što si zeznuo i nakon toga im daj još 1000 kuna za novu montažu
Bartuc je offline   Reply With Quote