Pa da krenemo polako sa ovime. Komp je u realnom idle-u već 28 sati, jerbo sam sam skido neš s neta...
E7500 at 2.93 gHz, idle, speedstep, realan clock trenutno 1600.
temperature...
|
| Temperatures: |
| | | Motherboard | 38 °C (100 °F) |
| | | CPU | 32 °C (90 °F) |
| | | CPU #1 / Core #1 | 38 °C (100 °F) |
| | | CPU #1 / Core #2 | 35 °C (95 °F) |
| | | Aux | 73 °C (163 °F) |
| | | GPU Diode | 48 °C (118 °F) |
| | | Hitachi HDT725032VLA360 | 41 °C (106 °F) |
| | | Seagate ST3320613AS | 30 °C (86 °F) |
| | Voltage Values: |
| | | CPU Core | 1.07 V |
| | | +3.3 V | 3.34 V |
| | | +5 V | 4.94 V |
| | | +12 V | 11.99 V |
| | | +5 V Standby | 5.21 V
|
|
Validacija |
Everest report |
Ovo je speedstep-om uključenim. Koga zanima nek pogleda i report još. S obzirom da sam pri prošlom pokušaju opalio u granicu meme (1160 MHz otprilike), njezin takt ću spustiti da probamo proc dignuti više.
Hlađenje je Scythe Shuriken sa njegovim fanom, te 4 Xilence ventića taktički raspoređena po kučištu.
Pa krenimo, prvi korak će biti gašenje svih powersaving opcija u bios-u kako bi izbjegli priglupe rezultate ili nestabilnost usljed automatskog modificiranja napona radi smanjenja potrošnje. Ako se ide overclockat, to nam stvarno netreba.
|
Validacija na realnom clocku |
Temperature se nisu promjenile.
Pi score isto, nema velke promjene... nešto sporiji jer je ipak na normal priority-u.
I na kraju svega, uspio sam ništa. Memorija je nestabilna relativno i definitivno nije za nikakav OC. na 3.3 bluescreen prilikom samog boot-a viste, na 3.2 boot loop (inicijalni memtest od biosa, stane, restart ponovo), na 3.1 uđem u vistu, pokušam pokrenut cpu-z, bluescreen.
Zaključak
Procesor bi vjerojatno i išao bez ikakvih problema gore, ali sa kingmax memorijom ne.
Drugim riječima, Vrga je kronično nesposoban za OC. Vrga se povlači u svoj kutak gluposti.