View Single Post
Staro 30.05.2009., 13:35   #9
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kod Skypea je problem što nemaš svoj broj, pa se na ekranu pozivatelja napiše 'Nepoznati broj'.
Ali imas CID, koji kosta dvije SMS poruke te mozes poprimiti identifikaciju prakticki bilo kojeg mobilnog broja na svijetu.

Citiraj:
Postoji i rješenje u vidu da se nabavi Skype broj, ali je cijena nekih 15EUR za 3 mjeseca. Nažalost, HR nije u skupu zemalja gdje to fercera.
To je online number i nema veze s drzavom; IOW, "fercera" i u Hrvatskoj, i pogotovo ima smisla ako imas klijente u USA koji te onda mogu zvati na lokalni broj a ti dizes slusalicu u Zagrebu. Njima dobro, tebi dobro, a neki operateri (upravo testiram jednog preko BNetovog broja) imaju podrsku i za online number u Hrvatskoj. Pitanje je, ako ne dana, onda mjeseca, kada ce biti dostupno i na Skypeu.

Citiraj:
Drugi je problem što ti treba i veza na net da bi Skype uopće radio.
Pa ja to bas ne bih nazvao "problemom", da pace. Imam VIP Komplet 400 u kojemu je ukljuceno, izmedju ostalog, i 3GB data prometa. Realno, ne mogu ga potrositi nikad pa ni onda, a tu uletava Skype Lite koji se naprosto genijalno poklapa s kombinacijom zivkanja mobitela s mobitela a fiksnih telefona (u sto je ukljucena i citava Europa u mom slucaju) sa Skypea.

Citiraj:
Što se tiče flat neta, mislim da je Iskon.Duo najisplatljivija opcija. Još ako slučajno imaš mogućnost dobiti Carnet verziju istog, cijena je nekih 100kn mjesečno za flat+phone. Isplatljivije od toga nećeš naći.
Nista od Kvarneta, sve je preko firme. No da, ispada manje vise da je telefon + DSL stvarno najisplativiji kod Iskona.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote