Citiraj:
Autor coconut
Kod Skypea je problem što nemaš svoj broj, pa se na ekranu pozivatelja napiše 'Nepoznati broj'.
|
Ali imas CID, koji kosta dvije SMS poruke te mozes poprimiti identifikaciju prakticki bilo kojeg mobilnog broja na svijetu.
Citiraj:
Postoji i rješenje u vidu da se nabavi Skype broj, ali je cijena nekih 15EUR za 3 mjeseca. Nažalost, HR nije u skupu zemalja gdje to fercera.
|
To je online number i nema veze s drzavom; IOW, "fercera" i u Hrvatskoj, i pogotovo ima smisla ako imas klijente u USA koji te onda mogu zvati na lokalni broj a ti dizes slusalicu u Zagrebu. Njima dobro, tebi dobro, a neki operateri (upravo testiram jednog preko BNetovog broja) imaju podrsku i za online number u Hrvatskoj. Pitanje je, ako ne dana, onda mjeseca, kada ce biti dostupno i na Skypeu.
Citiraj:
Drugi je problem što ti treba i veza na net da bi Skype uopće radio.
|
Pa ja to bas ne bih nazvao "problemom", da pace. Imam VIP Komplet 400 u kojemu je ukljuceno, izmedju ostalog, i 3GB data prometa. Realno, ne mogu ga potrositi nikad pa ni onda, a tu uletava
Skype Lite koji se naprosto genijalno poklapa s kombinacijom zivkanja mobitela s mobitela a fiksnih telefona (u sto je ukljucena i citava Europa u mom slucaju) sa Skypea.
Citiraj:
Što se tiče flat neta, mislim da je Iskon.Duo najisplatljivija opcija. Još ako slučajno imaš mogućnost dobiti Carnet verziju istog, cijena je nekih 100kn mjesečno za flat+phone. Isplatljivije od toga nećeš naći.
|
Nista od Kvarneta, sve je preko firme. No da, ispada manje vise da je telefon + DSL stvarno najisplativiji kod Iskona.