Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
Moje iskustvo u wirelessu je slabo, a gotovo nitko o tome ništa ne zna.
|
onda ja nisam gotovo nitko
gledaj treba ti antena za 2.4GHz spektar (802.11b i 802.11g standard)... treba ti pigtail kabel (od antene do wireless kartice ili APa) i treba ti wireless kartica ili Access Point...
uglavnom pocetan ulog ti je nekih 1000kn (15db grid antena, pigtail od 2 metra i neka dlink ili trendnet wireless kartica) (ovo je za jedan comp) ako ces spajati vise compova na link, onda mozes napraviti sloziti pomocu NAT (Linux) ili Internet Connection Sharing (win)
64k flat... ali, uvjek postoji taj jebeni ALI!!!! prokleti... gledaj meni je bilo prekida u stilu nece da otvori
www.google.com ili
www.download.com zasada WISP koristi 3 net izvora (onaj najbrzi DSL od HT-a 1,5mbit/256k zatim GlobalNet wireless link (128k na 3.5GHz freq) i Satelitski downlink... radi se o tome, da ce Satelitski link sada biti dvosmjerni (znaci uplink i downlink) zatim dobice 2mbit pro link (preko Vodatel-a vjerojatno) itd...
sada im samo trebaju klijenti koji ce se spojiti na WISP kako bi WISP kao firma mogao biti profitabilan...
buduci da je ovo jos uvjek test period imam razumjevanja za kratke prekide i tu i tamo sto nece da mi ucita neki web iz prve (pa moram lupiti F5) ali kasnije mislim da si to nesmiju dozvoliti... isto tako kazza, emule i sva ostala peer 2 peer bratija mora raditi bez greske...
ako ce Vam trebati pomoc oko spajanja na WISP pitajte...
Pozdrav od MX-a (aka 510)