View Single Post
Staro 29.05.2009., 16:16   #1
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Savjet pri izboru laptopa - HP, Asus, Lenovo ili Toshiba?

Pozdrav.

Razmišljam o kupnji prvog laptopa do 4.500KN. Koristio bi se za vulgaris poslove (net, ured, multimedija + možda rijetko neka starija igra ako se uhvati vremena tu i tamo). Obavezno je da nema OS jer će gore primarno ići Debian. Dakle, cijena i izostanak OS-a su glavne odrednice, dok se o ostalome još da i raspravljati.

Izbor sam sveo na 4 modela:

1. HP 6730S NN335ES
2. Lenovo N500 NS759CD
3. Toshiba Satellite A300-21C
4. Asus X59SR-AP341

HP i Toshibu sam imao prilike pregledati u dućanima i čine mi se zbilja OK za tu lovu. Jedino za sam čuo dosta kritika na račun HP ekrana zbog ispranosti boja i lošeg kuta gledanja. No opet, to su samo glasine s obzirom sa ih nisam imao prilike vidjeti u radu.

Asus i Toshiba su mi favoriti prvenstveno zbog garancije od 24 mjeseca, a Asus ima za istu cijenu i bolje komponente (bolji proc za 1 MB cachea, veći hard, više rama). Problem je u tome što si mi i Lenovo i Asus velike nepoznanice jer ih nisam imao prilike niti vidjet u radu, a niti makar primiti u ruke, pa da barem vidim kakva im je kvaliteta izrade. Asus također navodno ima neki SIS chipset, za koje kruže glasine da baš i nisu divni....

Što se tiče podrške na webu, Toshiba je tu najbolja, Asus za rasplakat se (još nisam našao baš taj model i specifikacije na niti jednoj njihovoj stranci), Lenovo bzvz (isto nisam našao dotični model), a HP ima sajt iz '95. al ipak s dosta informacija.

E da, nužno je da ima i 4 USB-a. Toshibu sam izokrenuo naopačke al nisam našao četvrti USB, iako svugdje piše da ga ima....

Ima ko kakva iskustva s navedenim laptopima (npr. kakva je kvaliteta prikaza ekrana) ili neku dodatnu korisnu informaciju/savjet, a što bi moglo dobro doći prilikom odlučivanja? I kakvi su ovi modeli od Lenova i Asusa po kvaliteti?

Unaprijed se zahvaljujem.

Artistar je offline