Citiraj:
Autor HoYack
Imam problem. Čuo sam da kad kod kuće koristim laptop je najbolje uključiti adapter i izvaditi bateriju iz laptopa kako se ne bi nepotrebno punila i praznila. I to bi želio učiniti samo postoji problem. Adapter se pregrijava nakon pola sata-sat što je uključen u laptop. I to me ne bi toliko smetalo kad ne bi počeo škvicati ko mačka na samrti, a čim ga iskopčam iz laptopa prestane. Tip kod kojeg sam kupio kaže da je to normalno za svaki adapter i tu nema pomoći. A kako mu ja ne vjerujem previše, moram napraviti double check.
Zato, je li normalno da adapter počne pištati nakon pola sata što puni laptop?
edit: laptop je HP Compaq 6830s NN327ES
|
Da, najbolje je koristiti adapter, ali s
umetnutom baterijom jer ona osim što "pegla" napon, služi i kao pomoćno napajanje. Struje ne mora nestati samo zbog grmljavine... Ako je nivo baterije ispod 90%, napunit će se do kraja, a ako je iznad, neće se puniti radi očuvanja ćelija jer ih kratkotrajno punjenje i pražnjenje brzo ubije.
Bilo kakvo zujanje punjača i napajanja nije normalno i HP to uredno priznaje kao kvar. Kod reklamacije punjača reci samo da se radi o error codeu 604 što predstavlja power supply noise/hum, popiši serijske brojeve, part number i to je to.