View Single Post
Staro 27.05.2009., 19:35   #47
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
pa kaj si radio, nisi valjda bušio/rezao bez rastavljanja?

jer ako si ga skurio a bez bušenja/rezanja, nosi na reklamaciju, trebalo bi proći
(makar, ne znam jel tako baš moguće skuriti psu jer imaju razne zaštite)
Nisam bio bas toliko brz da ne rastavim napajanje.

Rastavio sam ga, napravio rupe, izbrusio. Problem mi je bio plastificiran zastitni omotac ispod metalne konstrukcije. Bez da modificiram i to, nisam nista napravio. Izbusio sam i to i sastavio gledajuci da unutrasnjost ne dira vanjski oklop. Ocito sam propustio neko mjesto, posto je zapucketalo i prestalo raditi. Jedino sto je moglo dirnuti je heatsink od onih kvadratnih PWM-ova (valjda se tako zove) sto su nasarafljeni na isti. Nisam siguran, uglavnom napajanje je ispustilo dusu.

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
ovo sa zujalicom lako središ,
makni ju, a preko cijele MBO staviš jedan 12cm vent i spojiš ga na 5V.
meni server sa tom MBO radi tako već preko pola godine.
nema potrebe rješavati to nekom novom zujalicom(skupljom) od 4cm, kada ovako posluži bilo koji 12cm vent koji imaš pri ruci,
tih je a radi propuha više nego bilo koja zujalica

To sam i mislio napraviti. I jos sto cu uraditi je da izbusim poklopac kucista na gornjem dijelu gdje je ispod vent od napajanja i pricvrstiti napajanje i vent na taj poklopac. Tako bi napajanje dobivalo uvijek svjezi zrak a ja bi rjesio smjestaj istog da mi ne visi na vezicama. Imas liu kakvu ideju kako da to najbolje odradim ? U dvojbi sam da li raditi rupice na mjestu gdje je vent ispod ili da potpuno ispilam jedan krug tako da vent bude vidljiv (eventualno staviti zastitnu mrezicu koja dolazi sa ventovima vise brzine vrtnje) ?