View Single Post
Staro 27.05.2009., 15:03   #10
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
ADI Provista 14", 800x600 i 75 Hz - cepa koma, 2-3 sata maksimalno i osjecam blagi umor, trljam oci, itd. S obzirom da mi je pola frendova tada ocoravilo barem malo od raznih losih monitora, odlucio sam nakon gotovo 3 godine na tom ADI-ju ubost posten monitor.

LG Flatron 915FT+ (valjda je taj ) - napokon nesto posteno, 1600x1200 na 85 Hz, ponekad i 1280x1024 na 100 Hz. Puno ostrija slika, osjetno manji zamor ociju, manji flicker, al' i dalje nakon 4-5 sati nisam mogao vise sjedit pred njim (tada je to bio jedan od najboljih 19" CRT-a). Trajao oko 4 godine, prodao ga za cca 300 kn

Benq 20" wide - preporod prelaskom na LCDe, iako je taj Benq bio neki midrange do low range monitor, bio je ogroman za svoje vrijeme, tada nije ni bilo 30" mrcina, a 23/24" se smatralo monitorom za grafiku . Reza je ostala manje vise ista ko na LG-u, ali sam mogao na njemu i do 12 sati potezat bez da iskrvarim kroz oci. Glavobolja nestalo, no ipak me zivciralo to sto su boje bile hmm... nikakve. No, s obzirom da nije bio bolji za oci, a nisam se previse bavio grafikom bilokakve vrste, bio mi je super jedno 3.5 godine.

Dell 3007WFP - Rolls Royce . Jedno kvalitetno provedeno ljeto, pun tekuci para, i odlucio sam kupit monitor "do jaja". S ovog se ne namjeravam maknut barem jos 5 godina, slika je apsolutno savrsena, boje vrhunske, tekst takodjer nije presitan, sa 70-80 cm citam bez po frke, prvi monitor na kojem sam procitao knjigu u PDF-u, i s kojeg mogu citat tekst (doduse, malo zoomam i zavalim se u fotelju, al' to nisam mogao na nijednom do sad). Zamora ociju nema, monitor je kalibriran, nemam ni jednu primjedbu na njega, counter glavobolja od 10+ sati provedenih za njime je i dalje na nuli.

Inace, dioptrije nemam, vid je i dalje savrsen, a za kompovima sam jedno hmm... 15-ak godina, tamo od doba Dell-ovog 486DX/33 sa 4 MB RAM-a