evo moj put...
2x sony bookshelfi za 500kn
2x 600w kenwood subwooferi za auto
4x260w pojacalo
doslo mi je preko one stvari boomy basa i svega pa sam kupio prvo ovo:
sony strde598(pojacalo i subwoofere sam prodao) te su mi ostali ovi bookshelfi
Uletjela mi je onda ponuda za subwoofer iz siga pa sam kupio.Nakon toga sam se rijesio bookshelfa i uzeo Focal jmlab chorus s 714s i vidio da mi to bas i nije zadovoljavajuce u paru sa wooferom i receiverom...
Prodao sam te Focale i uzeo ove iz siga i nisam pozalio.Receiver sam također prodao i uzeo konacno ovaj denon iz siga...Naknadno mi je stigao i centralni zvucnik te sam sada u procesu nabavke straznjih zvucnika i dvd playera
Zakljucak ovoga svega?
1.shvatio sam da je migracija pojacalo->receiver->par klasa bolji receiver rezultiralo najvecom promjenom na kvaliteti zvuka(naravno prema bolje)
2.tijekom toga svega sam shvatio da nije samo tako sloziti sistem koji radi i to nije plug and play(pogotovo postavljanje floorstandera u prostoriju)
3.preslusao sam puno sistema tijekom migracije sa sistema i definirao sto me interesira i sto mi najbolje pase
4.Zvuk surrounda na receiveru vece klase mi je tolika uzivanija da to nije normalno(na LOTR EX edition sa DTS-om zvuci predobro,fale samo straznji da bi bilo savrseno), a niti pure stereo mod na receiveru ne zvuci lose,zapravo zvuci odlicno
Moj savjet ti je kao i od vecine razumnih ljudi ovdje te evo slijed kako bi trebao kupovati:
1.receiver vise klase(3000+kn)
2.Prednji zvucnici
3.Subwoofer
4.Straznji zvucnici + centralni
nadam se da sam bar malo pomogao