Citiraj:
Autor Imagine
E ovde te ne shvačam jer ispada da drugo isključuje prvo što mi nema puno logike jer...
Da redatelj/glezbenik nije zamislio neki duboki pik šta sub treba odradit ,pa zar bi taj materijal uopče bio usnimljen na filmu ili nekom glazbenom materijalu.?
|
Maaa, lose sam se izrazio. Poanta je da se na kvalitetnom sistemu o kakvom ovdje pricamo (relativno kvalitetan, jel) eksplozije/duboki bas cuju cvrsto, definirano, cujes kad pukne lonac ili zid zgrade™, dok kod nekih obicnih PC zvucnika koji imaju na najdubljim frekvencijama po 10% distorzije to vise zvuci ko buka/prdež, da se tako izrazim.
Što se mog woofera tiče, past ce B&W sigurno, ali trenutno pare idu u neke druge fondove
Citiraj:
B - Link ,što god pomislim da bi ti napisao vidim da je zwer nekako sročio na početku topika al da ne bude samo mog oftopičarenja...
Mislim da bi trebao malo stati. I prije svega poslušat koji 'tamburica CD' na nekakvom normalnom jeftinijem sistemu da dobiješ nešto normalno za referencu umjesto z-2300. Vidim da se opterečuješ se nekakvim recenzijama i tuđim mišljenjima nekako napamet važuči ovo i ono u svojoj glavi ,što nema smisla i ne izgleda da če ispast dobro po tvoj novčanik. Mislim tvoji su novci i možeš ulupat koliko god želiš/imaš ali imam dojam da bi puno manji problem imao kad bi bio ograničen s nekom cifrom a ne ovako da ti se nije problem rastegnut ako je nesto dobro.
A ako češ doprinos za izbjegavanje problema , potraži izlaz umjesto integrirca pa imaj zvučnike stalno spojene.
U suroundu češ imat razliku ali te nebi trebala zabrinjavat dok SAM to ne skužiš.
|
Thread je otisao u krivom smjeru, a to je rasprava sta je bolje. Naravno, pricamo o razlikama u zvucku od par postotaka, a skala kvalitete ne postoji (tj. subjektivna je, te najvise ovisi o slusatelju i prostoru u kojem zivi).
A na kraju kupac nije nis poslusao, kolko vidim

Citiraj:
Autor medo
Z5500 nema što tražiti u ovom threadu. Niti je hifi niti se može usporediti s onim o čemu se tu priča.
Očito je da Link traži HT. Njegova neodlučnost je razumljiva jer ove stvari se kupuju na period bar 10-15 godina i nema gorega kada istreseš tisuće kuna za nešto čime nisi zadovoljan svo to vrijeme.
Izbor receivera bi suzio na one koji podržavaju nove Dolby Digital HD i DTS HD formate i/ili koji prima 7.1 LPCM, te podržava procesiranje 7.1 LPCM.
|
Upravo zato bi trebao poslusat prije kupnje. Ako vec drapa cca soma eura za neki sistem, ima da mu prodavaci potrose sat vremena na spajanje i slusanje. Moj komplet je star nekih 6-7 godina, a prednji zvucnici oko 10, a i dalje su ko novi i bez ogrebotine, fleke ili mane. Hi-fi traje i po 20-25 godina ako komponente pazis i ne pretjerujes (tulumi, open air i slicno). Zapravo, sto stariji to bolji...
E da, i B-link, recenzije u hi-fi svijetu sluze samo da bi te gurnule u pravom smjeru, vise kao guideline, da izbjegnes ocite greske ili neke poznato lose kombinacije. Recimo, citas review pojacala, neke mrcine od 10 soma eura koju je lik dobio na testiranje, i onda on krene pricat kako je super, divno, krasno, dernek... Al' na kojim zvucnicima? U kakvoj sobi? Mozda je napisao da ima neku manu... al' s kojim zvucnicima on to cuje? Mozda su mu kablovi problem? Nekad dobar reciever popravi zvuk solidnih zvucnika, al' nekad je obratno, odlican reciever zvuci smece jer ga zvucnici ne prate kvalitetom.