View Single Post
Staro 25.05.2009., 18:07   #116
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor mikey_rs Pregled postova
Update: Komp se opet restartal i ja odma skuril dva prsta (jedan na NB-u drugi na SB-u ) da provjerim kakve su temperature na HS-u. Promenil sam pastu i na SB-u sad (zadnji put mi se nije dalo vadit matičnu) pa budem videl kak se sad ponaša. Kablovi su malo dovedeni u red i stavil sam 120-icu da puše na matičnu - trebalo bi biti malo hladnije i prozračnije al budemo vidli dal bude to dosta. Hebeno je kaj v Šibeniku nemaš di kupit dobar vent, sve se svodi na vulgaris-sve-po-12-kuna ventilatore.
Očito je NB-u i SB-u prevruće. Ja primjerice imam 80mm Sharkoon na 5V na chipsetu (Nvidia 6100, integriran GPU; heatsink je original, neki aluminijski tanak ~1cm) i radi odlično, zimi i ljeti. Komp radi stabilno, pod OC-em (HTT na 240, CPU na 2400Mhz, sve ostalo defolt kao i naponi).
Citiraj:
Autor migmo Pregled postova
HAMA 450mm bočna haubica:

Firefox - HAMA
Firefox + HAMA
Idle + HAMA
S&M + HAMA

U ZG-u nema nigdje za kupiti paste u rangu AC5 niti brusnog papira finijeg od 1200.
Iskreno, kad ovo vidim, ne mogu vjerovati da netko ima tako sređeno hlađenje. Sredi kablove, postavi ventilatore na kritična mjesta, zatvori kućište i iskoristi vent za sebe .
Ja inače nemam grafu (koristim integriranu), ali da netko ne bi rekao da je u tome problem, već mjesec dana mi je u kompu HD4850 i naravno, temperature ostalih komponenti su minimalno porasle, ali sve je to daleko od nekih visokih temp. A imam 2x80mm@ 5V na ispuhu iza, jedan 80mm na "automatici" (nekih 800-1000rpma) ispred diska (baš ispred diska, ne nabijen na prednju masku) te jedan 80mm koji visi pored NB-a (preko nekih vezica) i iznad grafe.
Ne izgleda baš prelijepo (najprije zbog ovog visećeg), ali komp radi ko zmaj. Kućište mi je ionako u rupi u stolu.