View Single Post
Staro 25.05.2009., 17:11   #58
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ulazimo u onu sferu hi-fizma koja mi se ne svidja. Prvo, tip nije ni kupio reciever, a vec se prica o boljem zvuku sa nepoznatog stereo pojacala u odnosu na yamahu (koja moze bit i marantz, rotel itd, s obzirom da ju nije kupio jos ).

Da, ako kupis stereo pojacalo za 3k kuna i reciever za 3k kuna, stereo pojacalo ce zvucat bolje kad slusas glazbu. Dal' ces ti to cut, to je drugi par rukava, koji od ta dva zvuka ce tebi bolje zvucat na blind testu - treci par rukava.

I tako u nedogled. S obzirom da ti je izvor zvuka PC, mislim da nema nikakvih prica o hifizmu, tako da su pojacala/reciever u toj klasi vise nego dovoljni za uzivanje u glazbi (pogledaj samo na cemu drugi slusaju na forumu npr.). Ja definitivno uzivam kad si slozim atmosferu (polumrak, malo jace nalozen volume, sweet spot i casa ladne pive™). Naravno da bi sa originalnog CD-a (100 kuna), profi cdplayera (2000+ kuna), skupljeg pojacala (6-8 soma), B&W 800 series speakera (8000+) - to definitivno zvucalo bolje. Dal' bi ja to cuo - mozda i bi, al' se za te pare ne mislim zamarat oko par postotaka razlike u kvaliteti.

Medo ti je dao najbolji savjet po meni. Veca ce ti bit razlika u kvaliteti zvuka kad dobro postavis zvucnike nego s promjenom pojacala na tri puta skuplje. Cuo sam moje bowerse (DM602 S1) kod frenda prije par godina, samo u malom sobicku i zabijeni na neke police milimetar od zida i mislio da su mu pokvareni ili da ima razje.an equilizier. Pozicija je sve, daj im 30-40cm prostora ispred zida, ako imas vecu sobu floorstanderi, ako nemas, bookshelf na stalku. Preporuka Rondo stalci .