24.05.2009., 23:00
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Autor Bubba
Nikako ne propusti Korculanska bijela vina - Grk (preporucam vinariju gosp. Tomasica u Smokvici) i, dakako, Pošip, iako je meni Grk kud i kamo drazi...
|
Thx na savjetu, potražiću Grk kad se zaputim na Jadran ove godine (ionako namjeravamo lutati 20-tak dana po cijeloj obali).
Citiraj:
Ove godine sam (ponovno) bio u Versaillesu u jednoj maloj vinoteci u Rue des Deux Portes, tek nekih parsto metara od samog dvorca, koju drze sin i majka. Sin, vrhunski poznavatelj tamosnjih vina, jos me je prosle godine upitao kakva su hrvatska vina, a ove godine sam mu priustio potomski Dingac, barique, 1999.
Odusevljen, za uzvrat mi je poklonio nekoliko predivnih arhivskih primjeraka butelja iz najboljih vinograda Loire i Rhône.
Naravno, poslovicno sam se vratio s jedno 20ak kupljnih butelja, od cega je dobar dio bio predproslogodisnjeg rosea koji mu je bio na nekakvoj akciji (iako ga ja osobno ne volim, ali je idealan poklon za sofisticirane djevojcice i dame)... A meni neugodno...
|
E, to je posao. Mislim da nam fali reklame za neka vrhunska vina koje proizvodimo. BTW, Rose ni ja baš ne mirišem...
Inače, sutra mi kolega, koji ima neke veze sa vinarijom Mihalj, donosi butelju Graše 2007, pobjednika na Vinoviti (mislim da je kasna berba) i Portugizca (imho, izuzetno dobro crno).
Jednom prilikom sam kušao predikatnu graševinu iz polubutelje (neznam čija je bila - Enjingi, čini mi se, ili čak možda Krauthaker) - e, to je bila poslastica - skroz drugačiji doživljaj, eksplozija ukusa i arome.
|
|
|