Citiraj:
Autor win32
Edit:
Cini mi se....i 99% sam uvjeren da je to znao novi HDD zarondat u kucistu...znaci same vibracije od hadra....hehehe...katastrofa!
Ako je do hdd-a, sta je najbolje da ga utisam u svome kucistu? Mislio sam uzeti one stvarcice koje se uglave u 5.25 kaveze, ali bi mi bila guzva tamo i mislim da bi mi temperature bili malo prevelike od hardova i optike.
Znaci trebam nesto sto ce utisati dva harda u ovome mome Aegisu......samo da nije kemijanje i da mi hardovi ne vise u zraku na nekim gumama i tako, vec da odem u trgovinu i to lijepo kupim.....a da ne kosta kao suho zlato? 
|
Tek sad vidio tvoj post
Da, zaboravio sam ti reci ... kada eliminiras sve izvore buke, uvijek ostane HDD kao najglasnija komponenta
Sto se tice HDD silencera, cini mi se da je najisplativija "Guma iz gaća
(TM)" metoda.
@svi koji imaju problema s hladjenjem
:
Velika paznja se MORA posvetiti protoku zraka unutar case-a.
- Ovo znaci (pogotovo za ljeto) minimalno 1 120mm/1000 RPM vent kao upuh (ili 2 na ~500), te 1 120mm/1000 RPM za ispuh (ili opet 2 na 500).
- Preporuka: brzi (npr. ~1500 RPM) ventovi s regulacijom brzine preko potenciometra (~700-800 RPM @5V).
- Dobro slozeno/"zadihtano" hladjenje ima bolje rezultate od otvorene bocne stranice, jer ako imamo dobar raspored case ventova biti ce dobar protok (kod otvorene bocne zrak prakticki stoji na mjestu).
-
- Dobro/uredno slozeni kablovi unutar kucista, odstranjena prasina, te micanje onih standardnih plasticnih a.k.a. 20kn Dust filtera (masovno ubijanje protoka) uvelike pomaze u ostvarivanju boljeg protoka.
- Nemojte koristiti iskljucivo napajanje kao ispuh (jako se grije, pogotovo preko ljeta).