Ili recimo zato što mi je komp u drugoj sobi, pa moram povlačit minimalno 15 metara kabla (uz UTP koji i tak moram povlačit za STB), što me za HDMI vjerojatno košta par stotina kuna, a za činč->skart kabel bar nekih 200 i još imam crno-bijelu sliku ak je kabel imalo lošiji, što opet znači da moram dat par stotina kuna ako želim da je slika kvalitetna.
Mislim, ultimate plan je da za godinu-dvije i tako na komp direktno spojim projektor, pa će sve lagano preko kompa ići.. i onda će i komp biti u istoj sobi gdje i projektor. Ali za sad bi mi LAN bio idealno rješenje jer bi se legao pred TV, daljinski u ruku, kažem STB-u da povuće film sa kompa, i gledam i uživam.. Da, mogu to isto sa npr PS3 ili Xboxom, ali opet - dodatni trošak, a i dodatna oprema bezveze.
Ako netko zna gdje mogu kupit 15m HDMI kabela za 150kn, idem odmah u shopping

Tj lažem, jer mi trenutna telka nema HDMI, al onako, čisto informacije radi.. ak nađeš 1.5m za 150kn sretan si :/
EDIT:
HDMI 15m - 499kn
SCART 15m - nekih 80kn pa na više, ovisi o kvaliteti, ovaj od 80kn vjerojatno će dati CB sliku na telki zbog dužine a loše kvalitete
UTP - 50kn