View Single Post
Staro 22.05.2009., 23:42   #1920
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Red Dwarf:

Probaj ovako, uzmes alat za zbice, ako ga nemas posluzit ce i dobre spicange, i sa njima otpustis za npr. 1 krug niple onih zbica koje su na strani gdje je spigan kotac (znaci gdje je najvise spigan, tamo otpustis 1 krug, a ostale gdje idu prema ravnom dijelu obruca racionalno sve manje i manje otpustis). Zatim zatezes istim postupkom ali zbice koje su na suprotnoj strani gdje je spigan obruc. I tako isprobavas dok ne izravnas obruc. Nemas sta izgubiti kad je vec spigan...pokusavaj, moras skuziti...
Ako ga budes izravnao, vjerojatno, ili bolje receno sigurno ce biti po visini neravnomjeran na tom djelu. To sredujes ovako: onaj dio koji iskace, postavis npr. okomito da je taj kraj dolje, a na suprotnom kraju najvise opustis najvisu zbicu i sve manje i manje otpustas ostale (ali ovaj put sve zbice i lijeve i desne) prema lijevom i desnom vrhu obruca, znaci otpustas pola kotaca (najvise onu najvisu zbicu, ostale sve manje i manje) i onda okrenes kotac za 180° da ti donji vrh dode gore i onda sve zbice gornje polovice kotaca zatezes isto kako si ih otpustao na suprotnom dijelu kotaca.

Vjerojatno neces uspjeti iz prvog puta (ja sam se prvi put zezao 2 dana, ali kada sam skuzio, nedam nikomu lovu da mi izravna kotac), moras malo pokusavati, zamjecivati promjene ozrokovane tvojim zatezanjem/otpustanjem i polako ces uspjeti... Vjeruj mi nije komplicirano koliko je tesko za objasniti...

Inace svako malo spigam kotac i uvijek sam ga ravnam....
A ako ti se neda igrat i trosit vrijeme, odnesi taj kotac u neki servis ili kupi novi...
Mejzlik je offline   Reply With Quote