View Single Post
Staro 22.05.2009., 12:44   #113
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ovako, my guess jest chipset da se malo pregrijava. Došlo je ljeto (a bit će još gore), a koliko vidim temperature svega su ti normalne, ali izgleda da chipset trpi previsoke temp. Iako veliš da si ga očistio, ništa te ne košta staviti kakav 80mm vent pored njega, pa barem da vidiš jel to-to ili nešta drugo. Sljedeće što bih rekao jest MOSFET-i kraj CPU-a. Ako nije NB, onda bih taj vent postavio iznad MOSFET-a

Nisi napisao temperature za grafu, pa pretpostavljam da je to u granicama normale ? Neke temp do 70-80°C nije ništa strašnog kada je vani +30°C.

Što se tiče zrna riže po sredini CPU-a (ili nečeg drugog), tako ja radim oduvijek i ako se fino razmaže (sad jel to GMO riža ili obična ), problema nema .
A jesi maher, nema kaj. Da GMO.

Da, grafa je oko 70°C (73 max) tak da me to baš ne zabrinjava. Još me samo zanima kak je temeratura kad se makne ovaj 120 vent koji sam nagural pa ak nije neka razlika budem ga usmjeril tam di je potrebnije, a i moram maknut i zvezat sve te kablove da to izgleda prohodnije i urednije. I meni je palo na pamet da taj pasivnjak na NB-u ne dela svoj posel pogotovo kad ga vidim kao neki isprdak pokraj Mine-a. Poigram se pa javim zapažanja i dojmove.
Hvala na savjetima Vuco.

Update: Komp se opet restartal i ja odma skuril dva prsta (jedan na NB-u drugi na SB-u ) da provjerim kakve su temperature na HS-u. Promenil sam pastu i na SB-u sad (zadnji put mi se nije dalo vadit matičnu) pa budem videl kak se sad ponaša. Kablovi su malo dovedeni u red i stavil sam 120-icu da puše na matičnu - trebalo bi biti malo hladnije i prozračnije al budemo vidli dal bude to dosta. Hebeno je kaj v Šibeniku nemaš di kupit dobar vent, sve se svodi na vulgaris-sve-po-12-kuna ventilatore.

Zadnje izmijenjeno od: mikey_rs. 24.05.2009. u 10:53.
mikey_rs je offline