View Single Post
Staro 21.05.2009., 21:07   #297
Jackson
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Mije prozirna stranica pa nema potrebe... Ali da bi bilo cool, bilo bi

Naravno, sad me ubediralo šta vidim da je u adm-u cijena 80kn niža - nisam znao jer nisam niti gledao ova skuplja kućišta. Osvojilo me kad sam ga vidio

Kablove sam polu-uredno posložio, i pad temperature je nevjerojatan!!! CPU je dvostruko hladniji!!! (ok staro kućište je bilo maleno i nije imalo rupe za usis na boku, ali opet)

Imam dva pitanja:
1. Spojio sam sve ventilatore na matičnu, ali ne znam kako ih regulirati? Vrte se na maksimumu (1200rpm) i glasni su, naročito bočni, zadnji je ok). AMD Overdrive mi dopušta da samo onaj prednji prilagodim, ali on je na auto ionako na oko 600, pa ga ne diram (na matičnoj je to sys fan1). Easy tune 6 mi isto dopušta samo sys fan 1 da reguliram.

Ove priključene na sys fan 2 i pwr fan ne mogu regulirati, s time da u hwmonitoru vidim da je ovaj na sys fan 2 na 1200rpm.

Već sam napravio modifikaciju na molexima da ih spustim na 7v, i to samo tako da sam na onim molex priključcima koji dolaze sa svakim ventilatorom prespojio ground i 5v žicu, i buka je pala (temp u kućištu ostale iste). Najbolje mi je što je to reverzibilno (modificirao sam molexe tako da sam iščupao žice i vratio ih drugačije, a mogu to i ponovno da ih vratim u orginal stanje).

Dakle, da li se može to softverski ikako? Matična je iz siga.

2. Da li se igdje prodaju nekakve fine mrežice da prekrijem npr. rupu na vrhu, a i prednji mesh? Čisto da se manje praši, a da postoji protok zraka.

Ups, evo i 3. Imam Radeon 4850, i kako je to daleko najglasnija komponena trenutno, što mislite, da li je ovaj fan na boku dovoljan da pirka na S1 rev 2. i efektivno hladi karticu? Tako bi imao pasivnu grafičku! Naizgled bi rebalo biti dovoljno, a i opcija je uzeti 140mm fan da povećamo pirkanje. Ima li itko iskustva s time?
Jackson je offline   Reply With Quote