View Single Post
Staro 21.05.2009., 19:13   #112
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor migmo Pregled postova
Na CPU nisam nanio ništa a na bazi je bilo nešto u sivoj boji.
Slika temperatura
Slika iznutrica
Hladnjak mogu čist malo rotirati dok je zakačen na proc, milimetar dva, lijevo desno. Nije baš jako stegnut.
Jel zna itko gdje ima dućan (neka kemoboja il nešt) u ZG, sa super finim brusnim papirom, iznad 1200? Uspio sam naći do 1200. A i molim vas preporučite mi neku dobru pastu za hladnjak ak znate, iz linksa npr ili bilo koje druge trgovine. Čitao sam da su paste sa srebrom najbolje. Ima kakva novija (provjerena) tehnologija u pastama? Uzeo bih AS5 ali je nisam uspio naći. Planiram ošmirglati bazu i proc, tak da može neka pasta koja dobro radi na ošmirglanim površinama.
To sivo na bazi je termalna pasta. Čisto dovoljna i kupovinom nove budeš teško dobio neke ogromne razlike. Nije problem niti u tome što možeš rotirati hladnjak. Moj je već popustio od stalnog skidanja/vraćanja pa ne paničarim. Mislim da se pomiče puno više od par mm u stranu.

Ne vidim razlog zašto šmirglat. Meni je otisak na CPU-u odličan. Kakav je kod tebe ? Ako se super razmazala pasta (ono, da je četverokut paste na CPU-u ostao), onda buš dobil 1-2°C ako i toliko, a možeš puno više zaje*at stvar.
Pasta, koja god. Ceramique ili duplo skuplja AS5. Mada opet ponavljam, stavljao sam doma sve i svašta i razlike su bile 1-2°C, ako i toliko (u početku dok se ne razmaže pasta).
Kod tebe primjećujem 2 stvari - hladnjak je okrenut tako kako je (bolje ga ne možeš stavit), ventilator vuče pretpostavljam poprilično topao zrak sa chipseta i sa stražnje strane grafičke kartice. Ako se dobro sjećam, serija 2900 se jako zagrijavala. I da, ja sam namjerno stavio S&M za dizanje temperature, ali moraš biti svjestan da je to prokleto najgori program za opterećenje AMD CPU-a i da niti jedan drugi program ili igra, neće niti prismrditi tim temperaturama.

A vjerujem da su temperature posljedica toplog zraka sa chipseta i grafe. IMHO.

Citiraj:
Autor mikey_rs Pregled postova
Posle isprobavam igru pa javim dal sve fercera, al bi volio koji dobar komentar na problem gašenja, temperature il koji savjet. Fala.
I ispričavam se na dugom tekstu al volim biti detaljan u opisivanju da se sve uzme u obzir.
Ovako, my guess jest chipset da se malo pregrijava. Došlo je ljeto (a bit će još gore), a koliko vidim temperature svega su ti normalne, ali izgleda da chipset trpi previsoke temp. Iako veliš da si ga očistio, ništa te ne košta staviti kakav 80mm vent pored njega, pa barem da vidiš jel to-to ili nešta drugo. Sljedeće što bih rekao jest MOSFET-i kraj CPU-a. Ako nije NB, onda bih taj vent postavio iznad MOSFET-a

Nisi napisao temperature za grafu, pa pretpostavljam da je to u granicama normale ? Neke temp do 70-80°C nije ništa strašnog kada je vani +30°C.

Što se tiče zrna riže po sredini CPU-a (ili nečeg drugog), tako ja radim oduvijek i ako se fino razmaže (sad jel to GMO riža ili obična ), problema nema .
Citiraj:
Autor maggotass Pregled postova
Od kad sam stavil novi proc chipset mi se zagrijava na 70 stupnjeva u loadu (prema Everestu) iako je možda još i više jer je tak vrući kaj nebrem prst držati gore duže od 3 sekunde. Dal bi pomogel neki vent da stavim na bočnu stranicu?
Malo ti je bedasto pitanje. Jel bi tebi klima pomogla kad je vani +40°C da ti se stavi u sobu ? Naravno da bi ventilator pomogao.