Eto i moj bleki očito nekaj zajebava jer komp se počel gasit (za sad u igri - LotRO). Znači komp odjedanput se restarta (ak je i volan ukopan u komp onda on malo poludi pa zacukava ispod stola

) al neće dignut komp. Nakon ručnog gašenja (5sec-pwr-btn) i paljenja javlja neku grešku (ne, nisam zapamtil

)) i nudi bios i nastavak s defaltnim postavkama biosa. U kompu kablovi nisu posloženi (samo svezani zajedno), stranica otvorena, napred 120 prema dva diska, uguran 120 između optike i Scythe-a (samo za ove prilike testiranja) da puše dodatno na CPU kuler, Scythe puše iza van. Eto tolko da vidite o čem se dela.
Nadalje, puknul Vantaže i malo podebljal opcije da opteretim GPU i stavil 3x testove. Pustim ga da odradi i komp se ne ruši. Opet idem igrat i sruši se. Spustim proc na njegovih 2.6 i radi dva dana da bi danas ujutro opet restartal. Vadim Scythe van, vadim NB kuler van, sve očistim fino i sad ide pasta. Jedno pitanje: Na nekoliko reviewa savjet je bil da se stavi pasta (MX-2 u mojem slučaju) u količini jednog zrna graška na sredinu proca, hladnjak se prilepi i razmaže fino po cijeloj površini. Ja probal tak prije, maknul hladnjak i stvarno lepo razmaže i tak montiram 'kilere' već neko vreme. Opaska i savjeti dobro došli...
Sad pustim Orthos i Everers na 2.6GHz veli 42°C za jednu i 48°C za drugu jezgru nakon 2h. Na 3.0GHz (1.350V) su temperature jedna 58°C, a druga 64°C nakon 1,5h. To su max temp kolko sam primijetil. Ne čini mi se alarmantno al nije ni tak malo. Opet s druge strane pitanje je i kolko se more vjerovat Everestu al eto tek da se vidi razlika. Mine rev.B je mlak i cijevi su tople u loadu, ne peče. Posle isprobavam igru pa javim dal sve fercera, al bi volio koji dobar komentar na problem gašenja, temperature il koji savjet. Fala.
I ispričavam se na dugom tekstu al volim biti detaljan u opisivanju da se sve uzme u obzir.