View Single Post
Staro 21.05.2009., 15:11   #10
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ajd sad malo razmisli tikvom i objasni mi kako mobitel koji je dvosmjerna veza s repetitorom moze stetiti vise od repetitora na koji se kaci par tisuca mobitela, pogotovo u centru jebenog grada i siri na sve strane...
Zato sto snaga zracenja pada s kvadratom udaljenosti. Mobitel od par W na pola metra od mozga zraci preko 100 puta vise nego repetitor na 80 metara, da. I stvarno, RF safety compliance se *postuje*, vjeruj mi, vise nego sto bi ocekivao. Pitaj (ne)sretnike koji su imali "srecu" susrest se s gosp. Sikiricom iz HAKOM-a; covjek moze biti EMC/RF/safety andjeo cuvar za svu elektroniku u Hrvatskoj koliko je... revan.

OTOH, imas mobitel? Hmda.

Takodjer, imaj na umu da je postavljanjem antene na to mjesto smanjujes snagu ostalih repetitora, dobivas na kvaliteti signala i pokrivas vece podrucije kvalitetnim signalom sto posljedicno smanjuje izlazne snage mobitela.

Citiraj:
da ne spominjem sad pad moguci vrijednosti mog stana, jer tko ce mi normalan kupiti stan(ako ga ikad budem prodavao) sa jebenom ultra-mikrovalkom pod prozorom...
Eh, to je nesto sasvim drugo. Dodji u bilo koji veci grad i takvo sto je postalo jednostavno nesto sto se pocelo podrazumijevati. Jer opet te pitam, imas mobilte?

Uostalom, ne cvili, ovo kaj su postavili zgleda ko malo bolja WiFi antena, ccc...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote