20.05.2009., 17:29
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Autor zwer
Pa recimo nekakav Yamaha reciever od 2000-2400 kn, a ostatak love na prednje malo vece bookshelf zvucnike (recimo Dali Concept 2 ili nesto slicno - Concept 2 je nesto ispod 2000 kn, a Concept 6 - floorstanderi - oko 3 soma). Kod zvucnika bi bilo najbolje da ih poslusas prije kupnje, pogotovo ako je moguce u kombinaciji s receiverom, snimis 3-4 stvari na CD i poslusas. Ili kod nekog frenda koji vec ima gotovi sustav, pa sebi slozis nesto slicno ako ti zvuk odgovara.
Glavno da odaberes jedan brand zvucnika i onda kupis sve istog branda. Ignoriraj wattazu, trazi kvalitetu, 50-ak watta je vise nego dosta za prednje zvucnike.
Recimo, ja sam radio slicno kao ti, samo nesto veci budzet, prvo je sjeo Marantz reciever sa B&W DM303 zvucnicima, a kasnije sam uzeo rabljene B&W DM602 i njih stavio kao prednje, a 303 kao straznje. I jos zadnje kupio centralni B&W LCR3. I cak i bez woofera zvuci odlicno, snage ko u prici, ne sjecam se da sam bilokad odvrnuo preko 60%. Kupio prije 5-6 godina rabljene 602, jos uvijek sviraju, a sad u njima ima vec 9 i kusur godina. Hi-fi kupis jednom i djenja.
|
Znam kako ti je, jer sam nakon dosta godina zezanja i mjenjanja komponenti nakraju ostao na Marantz reciveru, dm-602 prednji, cc-3 centar, LM-1 zadnji i Pioneer sub. (nije bilo B&W za normalnu lovu) i nebih to mjenjao za duplo skuplje tako mi dobro radi. 
|