View Single Post
Staro 20.05.2009., 00:41   #1637
cho1594
Premium
Moj komp

cho1594's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
ZOO jos jasnije i eksplicitnije navodi razliku izmedju te dvije stvari. Rjecnik tu nije referenca. Iliti, potpuno si u krivu.
Iggy, ti si hardveraš ili pravnik?

Što se tiče rječnika, rječnik je referenca. Sabor donosi zakone, a lingvisti se bave jezikom. Nedostatak je širi pojam od neispravnosti, a volio bi da mi izvadiš članak iz ZOO gdje su toliko eksplicitino odvojili ta dva pojma. Da su ih željeli eksplicitno odvojiti, postojao bi članak/stavak/točka koja bi eksplicitno govorila da se pojam nedostatka i pojam neispravnosti odvajaju kao dva zasebna pojma. Dok to ne piše, ja vjerujem rječniku i mogu se pozivati i na njegovu težinu što se tiče pojma "nedostatak".

Ako se razumiješ u hardver (ne mislim isključivo na kompjutorske komponente) onda dobro znaš da se nedostatak na nekom uređaju odražava i na ispravnost rada komponente. Uređaj ne mora nužno ne raditi da bi bio neispravan. Uređaj sa nedostatkom je isto neispravan ako u datasheetu ili user's manualu ne piše da taj uređaj može/mora raditi sa nedostatkom.

Npr. ako zaboraviš staviti filtarsku mrežu + kondozatore u svoj sustav iza konektora za napajanje, sustav može/ne mora potiskivati tranzijente i prenapone. Uređaj ima nedostatak (nije dodada filtarska mreža). Bez obzira radi li uređaj ispravno, ti možeš tražiti zamjenu, otklanjanje kvara ili raskid ugovora zbog nedostatka. Ukoliko uređaj ne radi ispravno (tj. ne radi ili nepouzdano) uređaj je neispravan te možeš opet tražiti otklanjanje kvara ili zamjenu artikla drugim.

Sve u svemu, kupac je zakonom zaštićen ka lički međed, samo treba znati koje adute treba izvući iz rukava.

LP
cho1594 je offline   Reply With Quote