Citiraj:
Autor msvrtan
navali .. ali ocekujem objasnjenje bistabila na razini kao sto znanje bistabila ima veze sa znanjem prva 2 OSI layera
|
Imas neke traume iz djetinjstva vezane za bistabile? Nije bad, i mene jos dan danas nekada zna proganjati 74154; znao sam kako izgleda interno za demux, ali da sam znao da moze biti i dekoder... Iju!
No oklen si iscupao njihovu povezanost s OSI layerima?
Bilo kako bilo, valjda u svakom slucaju imaju veze s prvim layerom, ako ti to nije jasno, onda bi trebao preispitati svoje poznavanje materije...
Citiraj:
Autor m4dm4n
Ali ono što želim reći jest da automehaničar ne mora znati auto u dušu, onda mora znati zamijeniti dio i zamijetiti određeni kvar, odnosno logikom doći do rješenja.
|
Igrom slucaja, mehanika, i to auto mehanika, ima kud i kamo manji dijapazon djelovanja od ICT-a.
OTOH, mehanicar koji ne zna pobrojati 5 gefufni i 3 cinculatora koja mozda eksplicite i ne koristi (di je onaj bistabil tip od gore?) je *sramota*.
E, u tome je point. Nitko ne osudjuje nicije (ne)znanje, ali bas je popularizacija foruma inih tehnologija dovela do hiperprodukcije znalaca i ICT erudita.