View Single Post
Staro 18.05.2009., 21:44   #330
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Trebam mišljenje za Supertalent Ultra Drive LE (GX) (SLC) - cijena mi se čini okej, a negdje sam pročitao da ima Indilinx kontroler.....vidim da ima isti fw ko i vertex....
Što mislite o tome - čini mi se best buy za slc?
Preskupo za ono sto daju. Dva ST ME-a ili Vertexa za 30% manje love preshishaju tog LE-a kao od sale (i po bandwidthu i po kapacitetu i po IOPS-ima).

Nisu vise MLC diskovi tako losi kao prije (srecom ).

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
stavio image na RAID 0 HDD di je vista i razbio RAID 0 polje od SSD i stvarno zanimljivo,i diskovi sami osciliraju dok prije mj. dana kad sam ih uzeo je normalno šljakalo ravan graf je maltene bio,jel ima netko ideju kak ovo popravit,nije mi uopće jasno šta se dogodilo sa SSD...
Najnormalnija pojava kod flash diskova, koja se moze privremeno rijesiti na vise nacina (zasad tri).

Citiraj:
EDIT:rješio problem,ponovo prefleshao SSD samo sad sam stavio novi 1.10 firmware,a i da sam ih preflešao starim bilo bi dobro jel je ovak isčistio blokove,samo glupo da su tak pale performanse u mj. dana. Istina da sam ga mučio dost sa photoshopom i rarom ali ono ne bi trebalo,samo da dođe trim podrška u win7,pošto 1.10 ima i onda će sve bit dobro...
Nece ti pomoci Win 7 podrska (vec postoji IIRC), jer RAID kontroler (jos) ne podrzava TRIM.

Sto se tice pada u performansama, to se uglavnom dogadja tijekom visestruko izvrsavanih benchmarka (koji prolaze cijeli disk, odnosno kada to Wear-leveling obavi), te nakon stalnog i neprekidno ponavljanog Random prometa.

U svakom slucaju, "stari" diskovi su imali problem usporavanja kada se napune, a SSD diskovi (zasad) imaju problem flash "fragmentacije".

Bez obzira na tu fregmentaciju cisto sumnjam da ce komp biti spor uz ta dva Vertexa