Citiraj:
Autor msvrtan
i jel mi mozes objasniti kako radi bistabil?
|
Mogu ja? No dobro... xstabili su valjda osnovno gradivo na bilo kojem racunalno/elektro-tehnickom obrazovnom usmjerenju.
Citiraj:
Autor m4dm4n
Onda se od svih vas očekuje da pojasnite pojam energije te kretanje elektrona, oboje su fundament za bilo koje znanje ovoga o čemu pričate.
|
Ajde ne pyzdi. To nitko nije rekao, niti to itko ocekuje.
Do problema se dolazi, primjerice,
ovdje ili nesto novije
ovdje - u prvom slucaju imas Vasionamajstora i Ja-Sam-Mica-Iz-Kafica (nezgodan sam kad klokujem, kad klokujem dva-tri kompića...) koji su The Klokeri, a nemaju dve ciste o fundamentalnoj gradji racunala i operativnog sustava; s druge strane, imas momka koji popravlja diskove, nas je Miki pravi dasa, on diskaću daje gasa, no best shit of the month mu definitivno ide za elementarno nepoznavanje materije s kojom se, oh eh, zestoko bavi. A znas koliko ih bi se moglo iskopati...
Hoces dalje? 99% ljudi na forumu je etalonski uvjereno da jedan bajt uvijek i neizmjenjivo ima 8 bitova, da postoji razlika izmedju IDE i SATA/SCSI/
diska (osnovno nepoznavanje terminologije), da postoje "sublatencije" (taj mi je tak' supać u zadnje vrijeme) i jos bezbroj low-level trivijalija koje netko tko se kurci ouverkloukom i SuperUnknownPi rezultatom jednostavno mora znati.
Kako bi reagirao da pricas sa "strucnjakom za automobile" (dogmatizirajmo ga tako za potrebe nase price) koji bi ti komentirao tvoj novi Trabant u stilu to nije auto, to je limuzina, sve limuzine imaju 6 ventila a kotaci su kockasti. To je otprilike razina gore navedenog lapdranja.
Citiraj:
Današnje stanje u računalnim znanostima je toliko opširno, te je sve više okrenuto prema aplikativnoj razini, a sve manje prema fizičkoj razini.
|
"Znanje" je, kao sto je rekao covjek prije mene, je ostalo isto, samo se kompleksnost medjupovezivosti povecala. Danasnji SSEx ALU je isti drek kao i onaj iz Paunoviceve Digitalne, sem sto je umocen u pipeline i malo dodelan.
IOW, znas li nacrtati i objasniti zbrajalo s prijenosom, bez obzira sto je "stanje u računalnim znanostima je toliko opširno" (BTW, kako "stanje" moze biti "opsirno"?), nista se pametno nije promijenilo od obicnog 74283, pa tako ni tvoj Pentać ili Fenom.
Citiraj:
Samoprozvanim računalcima ostavite njihovo neznanje njima na dušu, a sebe razvijajte prema vašoj ideji.
|
Na sramotu...