View Single Post
Staro 17.05.2009., 23:23   #1
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Slaganje kućnog kina

Evo nakon dugog razmišljanja odlučio sam početi slagati 5.1 sistem tako da odmah to riješimo na početku.

Za početak bih kupio prednje zvučnike i receiver, a buđet bi bio 4500kn za ovo dvoje.

Soba je "kockastog" oblika nekih 15m2 tako da bi zvučnici bili pravilno raspoređeni, bez puno prozora i bez regala, ako vam to šta pomaže

Od receivera očekujem da je jako dobar u reproduciranju stereo i 5.1 zvuka (naravno u tom cjenovnom rangu), znači nije mi samo 5.1 bitno već da se može komotno poslušati nešto u stereo (nisam neki audiofil i ne tražim dlaku u jajetu ali da zvuči barem kao Sennheiser px 100 slušalice , jer ono šta ja slušam (tamburice i pokoji lagani blues od stranog) na tim slušalicama u kombinaciji sa iRiver mp3 playerom meni odlično zvuči ).

Izvor zvuka bi za početak bio komp (FLAC i mp3) sa zvučnom u opisu za muziku, za filmove i 5.1 bi bio dreambox preko optičkog kabla i LG dvd player također preko optike.

Nadam se da sam sada dao dosta inf. na temelju kojih mi možete preporučiti kombinaciju para zvučnika + receivera koje trebam uzeti u obzir za probno slušanje, inače nisam iz ZG pa se nadam da ćete razumjeti da nemogu poslušati 15 različitih sistema i molio bih da mi preporučite dućane u ZG gdje imate iskustva da se mogu najaviti da mi slože sustav za probu, hvala!

Ako vam je potrebna još neka dodatna informacija rado ću ju napisati.

I zadnje molio bih da pojedinci ne ulijeću sa seljačkim komentarima tipa ko još sluša tamburice osim kad si pijan i tako.

I zaboravio sam navesti da sam se potrudio pa sam čitao malo po netu da je Yamaha kralj 5.1, a Denon ima vrhunski stereo uz 5.1 tako da molim i mišljenja o tome

Zadnje izmijenjeno od: B-Link. 17.05.2009. u 23:29. Razlog: Zaboravio napisati ovo zadnje :)
B-Link je offline   Reply With Quote