View Single Post
Staro 17.05.2009., 21:33   #586
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Liga 16 mi se uopće ne sviđa. Ne kažem da ne može biti dobra, ali činjenica je da nemamo kvalitetnih klubova ni za ovu ligu 12. Podsjetimo se samo nekih rezultata iz vremena lige 16: Dinamo - Pazinka 10:1, Hajduk - Radnik 10:0, Zagreb - TŠK 8:0, Dinamo - Belišće 8:1... Pitam ja vas tko će na Maksimir ili Poljud gledat takve utakmice?
Plus toga, svi su se žalili da su stadioni prazni, a sumnjam da bi se to promijenilo.

Liga 8 bi bila preekskluzivna, mada bi vjerojatno bila dobra za one koji bi u njoj igrali. Nekako mi se za nas čini optimalna ova liga 12 trokružno.

Mada s druge strane, mislim da kod nas nisu zabilježene neke bitne razlike/pomaci u kvaliteti i posjećenosti otkad je uvedena liga 12. A uglavnom ni u drugim zemljama koje su je uvele.

Što se tiče kvalitete naše lige tu su po meni dva veća problema koji utječu na posjetu i kvalitetu nogometa:
1. Hajduk i Dinamo uvijek pokupuju gotovo sve kaj valja u HNL-u i kvaliteta biva koncentrirana u samo dva kluba.
2. Najbolji igrači prerano (premladi) odlaze u inozemstvo. To je ujedno i razlog zašto su nam klubovi europski marginalci (doduše, Dinamo nešto manje od ostalih zahvaljujući financijskoj moći pro kupnji pojačanja).

Rješenje je u tome da se našim najjačim klubovima na neki način onemogući da pokupuju sve kaj valja, potreban je neki oblik decentralizacije i da se uvede neka restrikcija, kao što je nekad bila u Jugi, u vezi odlazaka u inozemstvo. Znam da je to utopija i da se to kod nas neće riješiti, ali mislim da bi to uvelike pomoglo.

Stvar je na HNS-u, a znajući tko sve tamo sjedi i odlučuje, mislim da nam nema naprijed dok tamo ne dođe netko tko će uvesti reda. Ovako se pod uspjehe reprezentacije sakriju katastrofalna liga i stanje klubova...
Novci su problem, naši klubovi za razliku od europskih su siromašni, sve jače igrače moraju prodat da bi uopće mogo klub nastavit normalno funkcionirat, pošto nema jakih klubova nema jakih utakmica i to je problem.

pinkskin je offline