Citiraj:
Autor lovor
Nisam ga kalibrirao kalibratorom, ali sam brightness smanjio na optrilike 30%, a kontrast na 50%. (Znam da su preporučene vrijednosti brightness 10%, a kontrast 75%, ali ovo mi je više pasalo za rad s tekstom). Također sam učitao preporučeni profil boja s priloženog cd-a. Nisam gledao iz bližeg od pola metra, ali uzmi u obzir da sam jako puno radio, kako sam i napisao. I mislim da je to povezano s onim što neki primjećuju i opisuju kao "sparkling" efekt.
Inače, fotke koje sam gledao na njemu, a koje sam do tada gledao na crt-u i na tn-ekranu su mi bile tako lijepe, "pune", bili su vidljivi tamniji detalji, da sam s tim bio očaran. Još kad bi mi toliko pasao i za rad s tekstom...
|
Ovako, ja u komadu nisam nikad radio preko 2-3h, to mi je top, nakon toga mora usljediti 10minutna pauza jer jednostavno vise nemogu. Ali da sam radio i po 12 h (sa tim pauzama svako malo) - jesam, i zbilja nisam vidio problem, jos k tome da nosim plus jedan dioptriju dok radim. Profil koji sam koristio, je onaj sa hardforuma, u medjuvermenu mi je vrstan poznavalac kalibrirao kalibratorom, i bilo je, mom laickom oku, prilicno slicno. Sa tim da je brihtness sada na 3, kontrast na 77, smanjena zelena i crvena (malo), i takodjer sharpness na 40. I sada imam sliku koja mi je oku ugodna, iako pazi, nisam freak koji ludi za tocnoscu boja (kalibraciju sam napravio vise radi bolje polovice, koja ponekad nabrzaka treba obaviti nesto na mom kompu, pa su joj boje manje vise vazne).
Kazem ti, eto zbilja, ni curenja svjetlosti ni nista osim tog prijelaza boje na desnom dijelu ekrana. Zbilja, navikao sam se sada, tako da uopce niti ne primjetim. Takodjer, sa tekstom radim dosta, a opet problema nisam imao...
...ko zna, mozda je individualno. Ipak, pogledaj tog HP-a, ako imas novaca, mislim da je super monitor, neznam meni je bio mezimac, ali nisam mogao toliko odvojiti, lenovo mi je za dlaku izmakao (pogledaj njega - njemu su sitniji pixeli pa mozda nebudes vidio mrezu

, pa mi je dosao ovaj dell, i nije mi zao.