View Single Post
Staro 14.05.2009., 15:12   #201
lovor
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor vicarious Pregled postova
Neznam, dali si kalibrirao monitor? Osim samog profila, potrebno je opako smanjiti brightness, a i kontrast. Ja mrezu iskreno nisam primjetio. Vjerujem da to ima veze sa blizinom gledanja. Ja gledam sa barem pola metra udaljenosti, tako da takav efekt zbilja nisam primjetio. To sto kazes da vidis piksele vjerojatno ima veze sa blizinom, ja ih vidim tek kad se priblizim ispod cca pola metra...(nisam mjerio udaljenost).

Hebga, u nas je takva situacija da je tesko naci gdje se moze monitor pogledati, posebno testirati, a posbeno ako su zesceg kalibra (citaj skuplji). Ja sam ovoga kupio na nevidjeno samo radi cijene, jer mi je tada pasao. Inace bi razmislio (razmisljao sam) o lenovu...
Nisam ga kalibrirao kalibratorom, ali sam brightness smanjio na optrilike 30%, a kontrast na 50%. (Znam da su preporučene vrijednosti brightness 10%, a kontrast 75%, ali ovo mi je više pasalo za rad s tekstom). Također sam učitao preporučeni profil boja s priloženog cd-a. Nisam gledao iz bližeg od pola metra, ali uzmi u obzir da sam jako puno radio, kako sam i napisao. I mislim da je to povezano s onim što neki primjećuju i opisuju kao "sparkling" efekt.

Inače, fotke koje sam gledao na njemu, a koje sam do tada gledao na crt-u i na tn-ekranu su mi bile tako lijepe, "pune", bili su vidljivi tamniji detalji, da sam s tim bio očaran. Još kad bi mi toliko pasao i za rad s tekstom...
lovor je offline   Reply With Quote