Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 12.05.2009., 16:11   #230
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
To ti je električni filter, proizvodi anione koji se vežu na čestice prašine, bakterije, viruse i sl. te ih uništava. To ti je super imati pošto klima koja nije redovito održavana je zapravo leglo bakterija, zato i je važan sezonski servis tako da se dezinficiraju filteri. Znači nije bitno toliko čišćenje filtera koliko dezinficiranje istih.

Doma si možeš sam pomoć da opereš filtere, samo pranjem filtera ti klima već može brže razviti i održavati željenu temperaturu. Ali sam ćeš teško oprati turbinu, provjeriti stanje plina te dezinficirati filtere i tavu kondenzata. Također ti je uglavnom jedan od uvijeta na garantnom listu da moraš obavljati redovni sezonski servis inače gubiš garanciju na uređaj. Pa ako je klima još pod garancijom, nije loše platiti takav servis.

LG ti je po cijeni konkurencija puno jačim igračima, zato je stručnjaci baš niti ne vole. Dobiješ isti proizvod za puno više novaca... Ali istina to što kažeš, LG ima te unikatne modele te je prvi odabir kod ljudi sa specifično uređenim interijerem. Samo moraš paziti kod onih kockastih ArtCool klima da ti je nesturčni majstor nebi stavio pod plafon kao i standardnu klima. Ta klima ti puše po rubovima, ako je pre blizu zida ili plafona, može sama sebe varati zbog reflektiranog zraka i onda je učinkovitost strašno slaba. Ona misli da je postigla temperaturu, a to nije slučaj...

Znači doma si možeš klasične filtere oprati pod vodom, čisto da skineš prašinu sa njih. Ostale filtere nemoj prati pošto se ne smiju baš svi pod vodu stavljati

Ako me tražiš preporuku LG-a od 3.5kW, onda ti nemrem pomoći. Već je prošlo dosta vremena otkako smo LG-a maknuli iz ponude
Bartuc je offline   Reply With Quote