View Single Post
Staro 11.05.2009., 03:37   #269
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nemorate se toliko zahvaljivat za tu tablicu, to sam nabrzinu sklepao u 15 min.

Slažem se s Kovom da će cijene ići dolje, kapacitet i performanse gore, a i novi memorijski čipovi su pred vratima. Kažu da će imati 30 puta bolje performanse od sadašnjih NOR i NAND čipova i 10 puta duži vijek trajanja (ne spominje se dali od SLC ili MLC memorija).

Mene isto sad zanima kako provjerit koliko se zapisuje po disku, ako ima netko kakvu informaciju kako to provjerit neka javi.
Znam da postoji onaj perfmon.exe, sumnjam da ću nešto uspjet saznat, ali morat ću malo pogledat što se sve može s njim provjeri.

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Znači Vista sama radi alignment? Samo obrišem particiju prije instaliranja Viste, i pustim je da sama obavi sve? U tom slučaju me zanima koji će offset ona postaviti, tako da znam koji ću stripe size postaviti?
Tako je, Vista sama radi alignment ako tijekom instalacije pravite nove particije.

Neznam koji offset Vista stavlja, ali kada bi par ljudi koji imaju Vistu otvorilo command promt, upisali diskpar -i 0 i javili nam šta im piše pod Hidden Sectors za prvu particiju lako bi i to saznali.

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline