View Single Post
Staro 11.05.2009., 01:45   #267
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Hvala za tablicu, zakon

dh, slažem se da mi je konfiguracija, laptop ograničen, ali ako sam mogao raditi na tako ograničenom sustavu, gdje je transfer diska bio 15-30MB/s, a access time od 7-9 ms, ... prelaz na 120 MB/s i <01.ms access time, to je pomak, uopće se ne osjeti sada ta manjkavost, ok moglo bi više rama, brži kontroler, slažem se. Zato gledam konfu, za kupiti u Austriji (16 GB rama , Phenom II 940, UD4 ploča, napajanje i grafa, samo 5000 kn)

Ono što sam primjetio kod Win7 i SSDa, što nikada do sada nisam vidio, a to da dok ništa ne radim ne svjetli disk ni malo ! Sada u Visti i HDD, rošta non stop nešto, nema kada ne !

Naravno to je defrag, plus ostale gluposti, koje su tamo isključene, no fakat je to zakon.

Navodno Vertex ide do 250 MB/s, 230 bez beda. A eto moj 120 I ja potpuno zadovoljan, nema nikakvog trzanja ni ništa.

Stvarno treba uzeti u obzir da će im cijena padati, i da se očekuje do 2011, da padne kao što je sada cijena Raptora i sličnih diskova, kapacitet će rasti, riješavat će se sve mušice, tako da mi nije žao da ga moram promjeniti za par godina Samo da bude u godinama, a ne danima Užasno zvuči 296 dana :P Ili 300 dana uf.

Ali ako je točna tablica, bilo bi zakon, možda je 15 h previše Ipak je prosjek vjerujem manji, cca 10 h Da je zapis i 20 MB, trajanje je preko 4 god i nešto, što je odlično !

Ajde pao mi je kamen sa srca. A postoji li neki način da vidim koliki je prosjek ? Da upalim taj program, i da radim sve što radim, i da vidim koliko je bio prosjek pisanja diska ?

Naime nešto sam vidio, načuo da postoji neka japanska stranica za SSD, koja kaže koliko su čelije puta prepisane, kao da broji, ne znam točno ni konkretno ništa, ali nešto se na ocz forumu spominjalo ..

Još kada bi eto postojalo nešto što bi bilježilo write speed, average u jednom danu, dakle koliko sati radi komp + koliki je avg write, bilo bi zakon ! Tako par dana i znao bi 90% koliko će trajati, jer eto dani su mi monotoni što se tiče kompjutera, i stvarno mislim da u 5-6 dana, ponavljam sve radnje, tj. da cca isto trošim svaki tjedan, mjesec, ..

Hvala još jednom za XLS ! Super je.
Kova je offline