Citiraj:
Autor Kova
No opet, s obzirom na trenutnu cijenu SSDa, mislim da bi svatko pazio, i ne bi se držao izjave kupio sam kako bi koristio sve na maximumu ! jer je to pre skupa "igračka" !
Kao da netko kupi Lamborghini i onda se vozi non stop 200-300 ! Pa uništit će auto, ... gušt je imati Lamborghinija, znaš da može potegnuti kada ti treba, no voziš se ponekad iz gušta i sporo  Što ne ?
|
Normalno da nećete cijelo vrijeme napunit disk filmovima, obrisat, pa ponovno kopirat na disk dok ga ne napunite, ali je normalno da ćete ga koristiti onoliko koliko vam treba
ja kad bi kupio lamburghini-a ne bi se vozio stalno 300, ali ponekad bi ga malo stisnuo to sigurno, ali sigurno ne bi vozio auto star 25 godina koji jedva ide 120
Citiraj:
Autor domy_os
Znači, zbog TRIM-a i wear levelinga se maltene uopće ne isplati imati SSD-ove u RAID-u? Koliko sam skužio, bez kontrolera s TRIM podrškom se SSD-ovi u RAID-u brže "troše" ili ne? I ja razmišljam o skoroj kupovini pa da se ne zaletim i za stolni PC kupim dva diska bezveze.
|
wear leveling će raditi bez obzira na sve, jer je algoritam na SSD-u i radit će neovisno o OS-u, kontroleru, nečem trećem ili četvrtom
da bi TRIM radio u RAID polju treba ga podržavati OS, FW na RAID kontroleru i FW na SSD-u
Citiraj:
Autor darQ
zaš je laptop problem ?
pa i moj sammy je u laptopu
|
problem je kontroler na laptopu, Kova isto ima ICH7-M southbridge (isto kao i naš D620) koji je ogranicen na SATA-I i Vertex-a pa mu je maksimalna propusnot kod čitanja 120 MB/s, a ako me sjećanje dobro služi Vertex je sposoban do 230 MB/s
Citiraj:
Autor Kova
A recimo kalkulacija za 30 GB ? Koliko je trajanje takvoga, uz korištenje 15 h dnevno, 12MB/s, siguran sam da će biti mala brojka !
|
474,07 dana

(naravno ako su ti moji proračuni u redu)
nekak mi se tih 12 MB/s čini previše, ja bih rekao da je prosjek debelo ispod 1 MB/s, al eto mogli bi možda uzeti nekih 3 MB/s za izračun (u tom slučaju bi trajao 1896,3 dana = 5,27 godina)
za kraj evo tablica pa računajte koliko će vam trajati SSD
ako sam sve dobro napravio samo mjenjate zelena polja i on bi trebao računati sve ostalo
ako netko primjeti da sam nešto krivo napravio samo recite, velika je mogućnost da je nešto krivo jer sam nabrzinu napravio to sve