View Single Post
Staro 10.05.2009., 20:43   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
Napises - to je jasno.
zgrabis ISBN u NSK - to sam procitao i imaju upitnik i sve je lijepo objašnjeno (i za fizičke i za pravne osobe).
prelomis - nije problem, postoji stručna osoba za to.
otiskas - to se valjda daje tiskari određen broj primjeraka na tiskanje (?)
Upravo to...

Citiraj:
Misliš da je pojedinoj fizičkoj osobi to najisplativije/najbolje rješenje? Naravno ukoliko je neupućena u ovo gore što je Bubba rekao (ISBN, prelomiti knjigu i sl.) vjerojatno je dobar izbor. No što ukoliko osoba zna to sve napraviti, znači treba joj samo "službena potvrda" da raspačavanje knjige? samo onda je problem - distribucija i prodaja?
Distribucija i prodaja nije "samo onda" tip problema - racunaj da ces na knjizuljak formata B5, C/B ofsetiran na 300njak 80 gramskih stranica i nekakve meke korice biti 10-15 kn + PDV po komadu do 5k komada tiraze; dakle trebas pokriti inicijalno ~10k € troska prije prvog prodanog primjerka, ako ides u standardnu distribuciju bez reklama i slicno...

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ja ne kužim što tebe zanima kad si na sve sam odgovorio.
U svakom slučaju, zaboravi na sve bez neke izdavačke kuće. Zbog distribucije. Osim ak ne misliš ić od vrata do vrata dilat knjigu.
Dakle, ovdje ti je sve receno, u slucaju da bi se zaista radilo o knjizi koja bi bila prodavana u knjizarama i slicno...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote