View Single Post
Staro 10.05.2009., 20:21   #259
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Tommy mislio sam na Ramdisk, na taj način ne padaju performanse ! Dakle da rezimiram što sam htio reći, ali sam sve pobrkao jer sam 5 puta editirao post i sl.

Ako imate više od 1 diska, npr. 1 SSD i 1 HDD, na HDD treba ići multimedija, dakle downloadi i svi veći podaci !

Na SSD ide OS, i aplikacije, te sve što je potrebno raditi brzo i glatko !

Za ostale stvari, koje uništavaju poprilično SSD, to bi bilo poželjno na RAMDisk, ako imate preko 2 GB memorije, eto ..

Mislim da je to optimalno. Kupio sam SSD kako bi ga koristio, no laptop je star sada već 2 godine, znam da će biti star za 2, i vjerovatno ću do tada kupiti novi desktop.

No opet, s obzirom na trenutnu cijenu SSDa, mislim da bi svatko pazio, i ne bi se držao izjave kupio sam kako bi koristio sve na maximumu ! jer je to pre skupa "igračka" !

Kao da netko kupi Lamborghini i onda se vozi non stop 200-300 ! Pa uništit će auto, ... gušt je imati Lamborghinija, znaš da može potegnuti kada ti treba, no voziš se ponekad iz gušta i sporo Što ne ?

E pa meni SSD baš tako koristi, kada mi treba i gdje mi treba, očekujem ga na maxu, a kada ga ne koristim, želim da bude miran, i da se ne troši !

Iako sam 10 puta spomenuo meni je ovaj SSD za posao, no sumnjam da je drugima A recimo kalkulacija za 30 GB ? Koliko je trajanje takvoga, uz korištenje 15 h dnevno, 12MB/s, siguran sam da će biti mala brojka !

Trenutno mi je HDD u kompu, i ne znam koji OS da stavim, probavao Linux, ali moja X1700 mobility jednostavno sa svim OSovima ima problema. Ne znam XP mi jednostavno ne sjeda na ovaj laptop, nije to to, isto problemi s driverima, plus odvratan izgled , previše tweakanja potrebno da bi to sve radilo kako treba.

Plus to da mi je komplicirano raditi dvostruki backup, još nema winmaila, tako da mi je prelazak na SSD neočekivano dug i kompliciran, ... imam još troškova prije korištenja SSDa, a to je externi case za 2.5, plus kasnije 2ndbay, pa da oba diska budu unutra po potrebi !

Hvala dečki na savjetima i supportu
Kova je offline