View Single Post
Staro 10.05.2009., 16:33   #250
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Znam Tommy, cijenim ove statističke podatke. Volim konkretne argumente. Prije svega, nisam toliko star, pa eto možete mi se svi na ovom forumu obraćati sa ti, hvala.

Moj laptop je prosječno upaljen 17-20 sati, dakle par dana 0-24, pa kako kada, ali problem je što kada bi imao virtual, to bi bili kao dodatni windowsi, dakle zapisivanje x 2 (HOST + virtual OS), ... a nisam nekako zadovoljan sa vijekom od 2-3 godine.

Iako u biti dođe mi da ga samo koristim kao obični disk, da jednostavno pokrenem onaj tweak sa OCZ foruma, i mir. Koliko traje da traje. Sve da bubnem na njega, i što bude bude, ionako ga koristim za posao, zaradim dovoljno s njim padne cijena SSDa, i pičimo dalje, uzmem možda neki veći i sl.

Fora je da sam čitao i na OCZ, 10.000 je neki limit koji su stavili kao zaštitu, tj. broj zapisivanja na koji su oni testirali, za koji oni garantiraju, no da se u većini slučajeva može i više, čak oko 50.000 do 60.000 ..., no naravno za to nema dokaza ni garancije !

Hvala na svim odgovorima Tomy. Naime ja sam ovo napisao samo u dobroj namjeri jer to što će mi disk trajati toliko, opet će trajati manje radi wear levela, je li tako ? Naravno da je nekome u interesu produljiti rok, nekome ne. Mislim da onima koji imaju 30 GB, 60GB, itekako znači svaki zapis filea na SSD.
Kova je offline