View Single Post
Staro 10.05.2009., 15:52   #248
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Hm, možda ako sam ja nešto krivo shvatio. Tretira li overwrite SSD kao brisanje pa ponovno pisanje (jer koliko znam tako tretira), onda konstatno zapisivanje malih fileova troši čelije ... tj. wear level .. ili sam u krivu ? Ispričavam se ako sam nešto pobrkao.

No koliko znam svaka čelija ima određeni broj pisanja (brisanja), ... ako nešto što se konstantno zapisuje na disk, a to je svakako history, temp i sl., što svi browseri rade, plus određeni drugi programi, nije li to više štetno nego što će doprinjeti performansama, barem dok TRIM ne dođe skroz u funkciju i smanji to..

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova

Zašto? Meni se baš čini da bi trebalo obratno. Kada neki program pokuša pristupiti cacheu ili temp fajlu, brže će ga povući sa SSD-a nego HDD-a, što znači da će i program biti brži, a zar to i nije poanta cijele priče?
Ne mislim na apsolutno sve programe, ali mislim na temp gdje ima popriličan broj malih fileova koji se jako često mjenjaju. Mislim, što nije poanta da SSD može čitati koliko god treba, dakle što više čitanja, što manje pisanja, što se mora zapisati se mora, ali u principu da ima više čitanja nego pisanja.

Niste mi odgovorili za virtual, gdje bi trebao pokretati virtual, naime brzina mi nije ključna, jer ionako imam sporiju internet vezu, a sami po sebi su mi poprilično brzi, bar za sada .. Widowsi u Virtualu. (možda jer koristim Tiny XP) ..

Zadnje izmijenjeno od: Kova. 10.05.2009. u 16:25.
Kova je offline