Citiraj:
Ne cine mi se glupi razlozi, al' mi se cini da nekoliko njih ne stoji.
|
Stoji itekako.
Citiraj:
tocka 2 - "jedan od bolje slozenih" - kako ce mu bolja slozenost, ma sto to znacilo, nadoknadit cetiri puta manje RAM-a?
|
Nije da će nadokanaditi, ali puno bolje radi nego Windowsi sa istom količinom resursa
To neznači da se kvari, a tek uzmi HP CarePack koji te odjebe za jedan od najčešćih kavrova (punjač

)
Citiraj:
Ako je vec toliko dobro slozen, cemu manja garancija?
|
Kažem opet garancija nije = kvaliteta i pouzdanost.
Citiraj:
Nije da se Toshiba, Dell, HP i ostali brand name laptopi raspadaju od nekvalitete. Imam 4 godine stari Forcebook - radi ko svicarski sat i ima bolje specse od tog Macbooka a kostao je 8999 kn prije _4_ godine. A to je Forcebook. Ja priznam da nema neki ekran, al' ga ima 17". Nema aluminijsko kuciste, al' ni ne nosim ga na Safari da mi to treba... itd.
|
I hoćeš reć da je bolji taj FB koji (NHF) izgleda preloše, očajan ekran, tipkovnica ajme majko, i općenito sve ostale mane koje nosi imaju veći prioritet od dobro sređenog, i istestiranog i odlično balansiranog da se najbolje ponaša u radu.
Mislim možda tebi OK služi (kao meni Amilo) ali iz iskustva znam da je razlika nebo i zemlja
Citiraj:
Puno je ljepsi - takodjer ne pomaze u performansama
|
A ja volim ljepe stvari
Citiraj:
Photoshop moze radit vrhunski koliko god zeli, ali limitiran na 32 bita je osudjen na 3 gige rama u najboljem slucaju. Mislim da su prosla vremena kada je Photoshop na Macu radio savrseno i bez konkurencije.
|
Nisam baš siguran da si upoznat sa detaljnijom strukturom Maca naspram PCa (mislim na softwareski dio).
Citiraj:
Ovaj dio sa degradacijom performansi je totalna pizdarija. Sto za Mac, sto za Windowse. Naravno da ce oba OS-a degradirat ako instaliras svaki tjedan neku glupost i deinstaliras kasnije. Ali definitivno nije istina da i jedan od njih "s vremenom" uspori (u idealnom slucaju kada NE instaliras gluposti nonstop).
|
Opetm kažem da nisam vidio nebi govorio, pa dosta mi je MacBookova prošlo kroz ruku (čak i one G4 verzije

).
Citiraj:
To mu je po meni i najveca prednost. Virusa gotovo i nema, spywarea jos manje, dolazi sa brdom softvera koji na PC-u moras sam instalirat - sto na kraju daje puno manju sansu da korisnik nesto zafrkne i slicno.
|
Pa narvno kad je napravljen na temeljima najboljeg
OSa